Secret Must logo

Η Mozilla Firefox μπλοκάρει το Adobe Flash Player

firefox-block-flash-playerΗ Mozilla Firefox έχει αποφασίσει να τοποθετήσει μια προσωρινή απαγόρευση για το Adobe Flash Player στα λειτουργικά Windows και iOS. Η ομάδα Hacking Team φέρεται να χρησιμοποιούσε τρεις διαφορετικές διαδρομές για να παραβιάσει το plugin. Η Mozilla Firefox έχει δηλώσει ότι θα κρατήσει το Flash μπλοκαρισμένο μέχρι η Adobe επισκευάσει όλα τα θέματα που τις έχουν καταστήσει επιρρεπή σε επιθέσεις hackers.

Η Hacking Team είναι εταιρία τεχνολογίας με έδρα το Μιλάνο που παράγει λογισμικά αμφιλεγόμενα για την επιβολή του νόμου και τους κρατικούς φορείς για την παρακολούθηση της χρήσης του διαδικτύου και την περιήγηση από μεμονωμένους χρήστες. Η Hacking Team αυτό το μήνα παραβιάστηκε από άγνωστα άτομα και εκτέθηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι εταιρεία είχε συνεργαστεί με το Σουδάν, καθώς και με τον λιβανικό στρατό. Και οι δύο είναι ομάδες που η εταιρεία έχει αρνηθεί στο παρελθόν ότι συνεργάστηκε.

Τα στοιχεία που διέρρευσαν έδειξαν αρκετές “τρύπες” ασφαλείας στο Adobe Flash Player, τα οποίο έδειξαν ουσιαστικά την ευπάθεια του Flash. Η παραβίαση έδειξε μια zero-day” ευπάθεια με την Adobe που θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσει τα ηλεκτρονικά δεδομένα, τα προγράμματα προσωπικών και επιχειρηματικών δικτύων. Η Adobe έχει δηλώσει ότι όλα τα τρωτά σημεία θα έχουν επισκευαστεί εντός της εβδομάδας.

Η Adobe Flash Player έκδοση 18.0.0.203 έχει αποκλειστεί επ ‘αόριστον. Η Adobe έχει πλέον ενημερωθεί με την έκδοση 18.0.0.209. 209 όπου δεν μπλοκάρεται από τον Mozilla, αλλά ακόμα περιμένει αν θα επιτευχθεί ο στόχος που η Mozilla έχει θέσει στην Adobe, προκειμένου να επαναφέρει το Flash και να αφαιρέσει το block τελείως.

Η Adobe ήταν, για πολλά χρόνια, ο μόνος τρόπος για να παρακολουθήσουμε animation και βίντεο σε απευθείας σύνδεση. Σήμερα, το λογισμικό σιγά-σιγά χάνει τη δημοτικότητά του εξαιτίας του HTML 5, ένα λογισμικό που είναι ενσωματωμένο σε προγράμματα περιήγησης τώρα που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν βίντεο χωρίς τη χρήση του Adobe Flash Player ή εξωτερικό λογισμικό βίντεο. Το Flash, όμως, εξακολουθεί να είναι πολύ διαδεδομένο και η απαγόρευση αυτή μπορεί να έχει κάποια θέματα σε αυτούς που χρησιμοποιούν το Firefox και χάσουν δυνατότητες παρακολούθησης βίντεο animation, ενώ Adobe εργάζεται για να διορθώσει το πρόβλημα.firefox-mac-icon-100051847-primary.idge

Η Mozilla πήρε την απόφαση να απαγορεύσει το Adobe Flash Player για την ασφάλεια των χρηστών της, καθώς και να εξασφαλιστεί καθαρή περιήγηση με τη χρήση του Firefox.

Όσοι θέλετε να ενεργοποιήσετε το Flash παρά το block της Mozilla μπορείτε μα το κάνετε μόνοι σας. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει μόνο να κάνετε κλικ στο κουμπί Add-Ons στο μενού του Firefox και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Πρόσθετα και Shockwave Flash για να επανεγκαταστήσετε το Adobe Flash μόνοι σας. O Firefox συνιστά στους χρήστες που επιλέγουν να το κάνουν αυτό επίσης να επιλέξετε να ενεργοποιήσετε το Flash προστατευμένη λειτουργία, αφού προσθέσετε το Adobe Flash πίσω στο browser σας.

Ο νέος επικεφαλής αξιωματικός ασφαλείας του Facebook, Άλεξ Στάμος, έγραψε,

Ήρθε η ώρα για την Adobe να ανακοινώσει την ημερομηνία τέλους του κύκλου ζωής για το Flash και να ζητήσει από τις μηχανές αναζήτησης για να ορίσει killbits την ίδια ημέρα.

Για τον Στάμος, καθώς και πολλούς στον κόσμο της τεχνολογίας, το Adobe Flash έχει καθυστερήσει πολύ να έρθει στο τέλος του και με αυτή την τελευταία παράβαση, αυτό μπορεί να είναι οι τελευταίες μέρες του Adobe Flash Player που ο κόσμος έχει γνωρίσει εδώ και πολλα χρονια.

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author
Λίγα λόγια για την Vision4reality. Η ενασχόληση της πολλά χρόνια στο χώρο του ίντερνετ, καθώς της φωτογραφίας και του βίντεο της έδωσε τις γνώσεις για την καλύτερη διαχείριση του διαδικτύου και την προώθηση προϊόντων. Κατασκευή ιστοσελίδων, cloud φιλοξενία ιστοσελίδων, domain, SSL πιστοποιητικά. Ψηφιακές φωτογραφίσεις και βίντεο, ειδικά εφέ, animation, green screen, 3D Graphics, είναι ένα μέρος της δουλειάς της.

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.