Secret Must logo

Μελομακάρονα

μελομακάροναΥλικά

  • 450 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. κονιάκ
  • 170 γρ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

 

Για το σιρόπι:

  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 450 γρ. νερό
  • 400 γρ. μέλι καλής ποιότητας κατά προτίμηση θυμαρίσιο
  • ½ λεμόνι χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι
  • αν δεν θέλετε λεμόνι χρησιμοποιείστε πορτοκάλι
  • 500 γρ Αλεσμένο καρύδι

 

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα βαθύ μπολ.
Βάζουμε το λάδι, την ζάχαρη, το γαρύφαλλο την κανέλα, το κονιάκ, την ζάχαρη.
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό από το ξύσμα λεμονιού και την ρίχνουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λαδερή και απαλή (δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα για να μη σφίξει).

Κάνουμε μικρά μελομακάρονα, και τους δίνουμε σχήμα με ένα τρίφτη η με το πιρούνι και ψήνουμε για περίπου 30’ (λεπτά) σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο ζεστά τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι και με μια κουτάλα τα γυρίζουμε σε κάθε πλευρά για 1 λεπτό περίπου.

 

Σιρόπι.

Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε 3’ ακόμα και ξαφρίζουμε τον αφρό.
Το σιρόπι να είναι κρύο
Πασπαλίζεις με καρύδια αμέσως μόλις τα σιροπιάσεις .

 

Καλή επιτυχία

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

NEWSLETTER
Εγγραφείτε στα newsletter μας για να μη χάνετε άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ;
Εάν σας άρεσε το περιεχόμενο κάντε like και μοιραστείτε την σελίδα μας, σημαίνει πολλά για εμάς και συμβάλει στην βελτίωση της.
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο