Secret Must logo

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Μους σοκολάτα

moussΥλικά για 6 άτομα:

  • 225 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 75 γρ βούτυρο
  • 6 αυγά
  • 35 γρ ζάχαρη
  • 30 ml κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας

 

 

Εκτέλεση:

Με την μέθοδο του μπεν μαρι λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.
Προσθέτουμε το κονιάκ, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ωραία και σφικτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε τους κρόκους μέσα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε και την μαρέγκα και με απαλές κυκλικές κινήσεις ομογενοποιούμε το μείγμα μας.
Σερβίρουμε σε 6 ατομικά μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 1.30 ώρα περίπου. Λίγο πριν αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με ξύσμα κουβερτούρας.

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Facebook Comments

About the Author

Leave a Reply

*

NEWSLETTER
Εγγραφείτε στα newsletter μας για να μη χάνετε άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ;
Εάν σας άρεσε το περιεχόμενο κάντε like και μοιραστείτε την σελίδα μας, σημαίνει πολλά για εμάς και συμβάλει στην βελτίωση της.
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο