Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Μους σοκολάτα
- 225 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 75 γρ βούτυρο
- 6 αυγά
- 35 γρ ζάχαρη
- 30 ml κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Με την μέθοδο του μπεν μαρι λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.
Προσθέτουμε το κονιάκ, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ωραία και σφικτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε τους κρόκους μέσα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε και την μαρέγκα και με απαλές κυκλικές κινήσεις ομογενοποιούμε το μείγμα μας.
Σερβίρουμε σε 6 ατομικά μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 1.30 ώρα περίπου. Λίγο πριν αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με ξύσμα κουβερτούρας.