Secret Must logo

Νάνσυ Μαρή – “αισιοδοξία… δύναμη….πίστη..”

Νάνσυ Μαρή SecretMust Vision4reality

 Νάνσυ Μαρή μια όμορφη… γοητευτική γυναίκα… με ψυχή λιονταριού.. μας ξεσηκώνει με τα τραγούδια της, κάνοντας μας να ξεχνάμε, κάθε πίκρα και καημό…

 

 

SM: Καλωσόρισες στο Secret Must πες μας λίγα λόγια για την Νάνση, για τα παιδικά της χρόνια.

Η Νάνση γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πειραιά. Σε μια δεμένη οικογένεια με πολύ αγάπη και στοργή όπως θα ήθελε κάθε μικρό παιδί. Από πολύ μικρή ασχολήθηκα με τον χορό σε ηλικία μόλις 5 χρονών όταν η μητέρα μου με στο κλασικό μπαλέτο σε εθνική σχολή χορού, και ασχολήθηκα πολλά χρόνια με τον χορό όπου πήρα και δίπλωμα καθηγήτριας χορού. Σε ηλικία 13 χρονών ήρθε κάποιος μεγάλος χορευτής, διάλεξε κάποια άτομα για το θέατρο και μέσα σε αυτά ήμουνα κι εγώ.

 

SM: Ο χορός ήτανε όνειρο της μαμάς;

Όχι, εμένα μου άρεσε από μικρή γιατί εκτός ότι μάθαινες χορό έφτιαχνες ένα τέλειο σώμα με σωστή ανατομία και μ’άρεσε πολύ αυτό σαν κορίτσι.

 

SM: Είσαι από μουσική οικογένεια;

Ναι από μουσική οικογένεια, ο παππούς μου έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε, όπου ήτανε το έναυσμα για να ασχοληθώ με το τραγούδι και η μαμά μου γράφει στίχους για τραγούδια και ποιήματα.

 

SM: Η μαμά σου έχει γράψει κάποια τραγούδια για εσένα;

Ναι φυσικά έχει γράψει πολλά τραγούδια γιατί όπως σας είπα παραπάνω μεγαλώσαμε σε μια παραδοσιακή οικογένεια, που με κάθε τρόπο ήταν δίπλα μας, να φανταστείτε σε κάθε δουλειά ο μπαμπάς ερχότανε μαζί μας και εάν δεν μπορούσε εκείνος ερχόταν η γιαγιά. Πάντα κάποιος ήταν κοντά μας!

 

SM: Σε τι ηλικία τραγούδησες για πρώτη φορά και που;

Στο θέατρο που χόρευα, συγκεκριμένα ήταν μιούζικαλ, αρχίσανε να δοκιμάζουν τις φωνές όλων μας και κάποια στιγμή έρχεται και η σειρά μου και μου λέει ο μαέστρος: έχεις ωραία φωνή, ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Δοκιμάστε να κάνεις περισσότερα πράγματα στο τραγούδι όπως, ορθοφωνία, και μουσικές σπουδές, ότι χρειάζεται για το τραγούδι γιατί έχεις πολλές δυνατότητες.

Έκανα μαθήματα φωνητικής, ορθοφωνίας και βυζαντινής μουσικής στο Ωδείο Αθηνών, επίσης παρακολούθησα μαθήματα υποκριτικής θεάτρου και έτσι ξεκίνησα να τραγουδάω και να χορεύω ταυτόχρονα, σ’ ένα καλό μαγαζί, με δυο μεγάλα ονόματα τον Βασίλη Καρρά και τον Θέμη Αδαμαντίδη. Ήταν η πρώτη μου φορά που τραγουδούσα και χόρευα ταυτόχρονα.

Νάνσυ Μαρή SecretMust Vision4reality

SM: Την θυμάσαι εκείνη την νύχτα;

Την θυμάμαι σαν τώρα, τρέμανε τα ποδιά μου, είχε έρθει η σειρά μας και για να βγούμε μας φώναξαν τρεις – τέσσερις φορές. (Γέλια)

Φυσικά ήτανε πιο εύκολο γιατί ήμουν με την αδερφή μου την Έλενα Γιαννούλη και η μια έδινε δύναμη στην άλλη.

 

SM: Τι δισκογραφικές δουλειές έχεις κάνει;

Την πρώτη δουλειά που έκανα ήταν πριν 15 χρόνια, αλλά δεν την κυκλοφόρησα ποτέ. Είχα κάνει 14 τραγούδια αλλά όταν τελείωσε όλη αυτή η δουλειά δεν ήταν αυτό που περίμενα και αυτό που ήθελα να ακούσω, με δική μου φυσικά απόφαση και πιστεύω ακόμα και σήμερα ότι έπραξα καλά. Βέβαια ένα τραγούδι από εκείνη την δουλειά το “για φαντάσου”, είναι μπαλάντα. το κυκλοφόρησα τέλος του 2011 το οποίο πήγε παρά πολύ καλά. Κυκλοφόρησε μαζί με άλλα 4 τραγούδια το “αμετανόητη” στίχοι μουσική Βασίλη Αλεξάνδρου, το “για φαντάσου” στίχοι μουσική Λίτσα Φωτίου και μια διασκευή το “να χα χίλια μάτια” όπου έπαιξε παρά πολύ, σε γνωστά ραδιόφωνα όπως το Σφαίρα. Τα είχαμε βάλει σε μια διαδικασία στο ίντερνετ οπού το κάνανε download δωρεάν και στα 1.000.000 κατεβάσματα γινότανε χρυσό και στα 5.000.000 κατεβάσματα πλατινένιος και πήραμε και χρυσό και το πλατινένιο σε αυτή την διαδικασία. Ευχαριστώ τον κόσμο που με στήριξε και αγάπησε τα τραγούδια μου.

 

SM: Ασχολείσαι μόνο με το λαϊκό τραγούδι ή και με κάποιο άλλο είδος τραγουδιού;

Κυρίως τραγουδάω λαϊκά, ελαφρό λαϊκά. Αλλά όταν είμαστε σε κάποιο live φυσικά τραγουδάω τα πάντα.

SM: Έχεις κανονίσει κάποιες εμφανίσεις για τον χειμώνα;

Φέτος τον χειμώνα, έχω κλείσει αρκετές εμφανίσεις.

 

SM: Εμφανίσεις στο εξωτερικό έχεις κάνει;

Έχω πάει Αγγλία. Έκανα μια συναυλία σε φοιτητές από την Ελλάδα, σε ένα μεγάλο club. Περάσαμε αξέχαστα, μια μοναδική εμπειρία

 

SM: Πιστεύεις ότι η ομογενείς στο εξωτερικό είναι διαφορετική στον τρόπο διασκέδασης στα ήθη και έθιμα του τόπου μας;

Ναι το πιστεύω. Οι ομογενείς μας στο εξωτερικό είναι πιο κοντά στα ελληνικά ήθη και έθιμα, στον τρόπο διασκέδασης, γιατί οι γονείς που έφυγαν από εδώ και πήγαν σε διάφορα μέρη του κόσμου ήθελαν να κρατήσουν όλα τα έθιμα μας και το έχουν μεταδώσει στα παιδιά τους, που το συνεχίζουν μέχρι και σήμερα.

Νάνσυ Μαρή SecretMust Vision4reality

SM: Με την κρίση που περνάει η χώρα μας τώρα και με την δύσκολη καθημερινότητα που περνάμε, πιστευτείς ότι μουσική βιομηχανία θα αντέξει;

Σίγουρα, η μουσική βιομηχανία έχει πέσει αλλά δεν θα πάψει ποτέ να βγάζει καλλιτέχνες και τραγούδια. Σίγουρα τα μαγαζιά έχουνε λιγοστέψει, οι μέρες λειτουργίας είναι πιο λίγες αλλά θα δουλεύουμε, γιατί έτσι είναι η κουλτούρα μας, είμαστε χώρα που γεννάει μουσική και θα βρεθούνε τρόποι να ξανά ανέβει. Δεν ξέρω βέβαια πότε, αλλά σίγουρα θα γίνει. Ο Έλληνας ποτέ δεν θα πάψει να πίνει το καφεδάκι του, το ποτάκι του, γενικά να περνάει καλά είναι μέσα στο αίμα του.

 

 SM: Με ποιους έχεις συνεργαστεί;

Με τον Βασίλη Καρρά, τον Στέλιο Ρόκο, τον Στέλιο Διονυσίου, Δούκισσα, Μαίρη Λίντα και πρόλαβα σε ένα μαγαζί να δουλέψω με τον Μανώλη Αγγελόπουλο, στην τελευταία του δουλειά πριν φύγει από την ζωή και πολλούς ακόμα αξιόλογους, μεγάλους καλλιτέχνες  και  ήτανε τιμή μου!Έμαθα πολλά από αυτούς.

 

SM: Τι σού έμεινε  από την συνεργασία σου με τον Μανώλη Αγγελόπουλο;

Μου έχει μείνει το ότι ήταν πάρα πολύ προστατευτικός. Δηλαδή, σε εμάς που ήμασταν τα μικρά μας έλεγχε από παντού, την κάθε μας κίνηση, να μην μπλέξουμε κάπου, μην πάθουμε κάτι. Κέρβερος παντού.

 

SM: Σε στήριζε όμως και η οικογένεια σου. Πιστεύεις είναι σημαντική η στήριξη της οικογένειας στα πρώτα βήματα, αλλά και μετά;

Είναι η σημαντικότερη. Εάν έχεις δίπλα σου τους δικούς σου ανθρώπους, καταφέρνεις τα πάντα και όχι μόνο, για την αρχή αλλά και σε όλη την πορεία σου. Σε προστατεύουν από δυσκολίες, παγίδες, απογοητεύσεις και πολλά άλλα. Δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερη και αληθινή στήριξη εκτός από αυτούς. Και τους ευχαριστώ γι΄αυτό.

 

SM: Τι πιστεύεις για την φιλία; Υπάρχουν φιλίες στην νύχτα;

Δεν πιστεύω στην φιλία, γιατί είχα πολλούς φίλους και φίλες που με πρόδωσαν σε θέματα που είχα πραγματικά την ανάγκη τους. Όπως κάνω πάντα εγώ και είμαι εκεί πάντα όταν με χρειάζονται και αυτό ήταν απογοήτευση για εμένα και είναι η αιτία που δεν πιστεύω στην φιλία και φοβάμαι να κάνω φιλίες. Τώρα για τον αν υπάρχουν φιλίες στην νύχτα, πιστεύω κάθετα πώς όχι, γιατί είναι τέτοιο το επάγγελμα μας που δεν σε αφήνει να κάνεις φιλίες, για ευνόητους λόγους. Σίγουρα έχω πολλούς γνωστούς και συνεργάτες, αλλά φίλους όχι.

 

SM: Ποιοι είναι οι σημερινοί και απώτεροι στόχοι σου; Και πώς σκέφτεσαι να τούς πετύχεις;

Αυτή την στιγμή ο στόχος μου είναι να βγάλω το καινούριο μου cd. Να μπορέσω να κάνω ωραία δουλειά να γίνει σωστή προώθηση του, να ξεχωρίσουν κάποια τραγούδια, γι’αυτό θα έχει 13 τραγούδια, θα έχει λαϊκά , μπαλάντες, τσιφτετέλια,ζεϊμπέκικα και Ρούμπες. Εύχομαι το νέο cd να αρέσει στον κόσμο.

 

SM: Θα μας πεις τους συντελεστές σε αυτό το cd;

Στίχους μου έγραψαν, ο Νίκος Νικολαίδης, η Λίτσα Φωτίου, ο Νίκος Φωτόπουλος και ο Μάλης ΤαλέντηςΕλένη Πυρίδη, Βασίλης Αλεξάνδρου. Μουσική και παραγωγή στο cd, την έκανε ο Παναγιώτας Χατζηγεωργίου.

Έχω και ένα ντουέτο με τον πιο μικρο ράπερ “Ο Τροχός”. Με τον Δημήτρη Κάσση

Ο τίτλος του  CD μου είναι … “ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΝΑ ΠΑΣ”

 

SM: Τα σχόλια του κόσμου τα θετικά και τα αρνητικά σε επηρεάζουν σαν άτομο και σαν τραγουδίστρια;

Όχι τόσο πολύ, εάν είναι κάτι πολύ άσχημο σίγουρα θα στενοχωρηθώ, αλλά στην δουλειά μου δεν θα με επηρεάσει και ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχω εισπράξει κάτι αρνητικό. Μέσα από όλα τα σχόλια, αρνητικά ή θετικά φτιάχνω την Νάνσυ σαν άνθρωπο και σαν τραγουδίστρια, τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Αγαπάς όλο τον κόσμο, όποιος και να είναι.

 

SM: Πιστεύεις ότι το κάθε τραγούδι εκφράζει τον κάθε άνθρωπο; Εσένα τι σε εκφράζει πιο πολύ;

Όλα τα τραγούδια είναι βγαλμένα από την ζωή, όλα μιλάνε για αγάπη, μίσος, χωρισμούς, χαρές, λύπες τα πάντα από τις δυσκολίες της ζωής. Τώρα εμένα αυτό που με εκφράζει, σίγουρα οι μπαλάντες αλλά πιο πολύ τα χορευτικά, που κάνουν τον κόσμο να διασκεδάζει και να ξεχνιέται από κάθε τι άσχημο.

Νάνσυ Μαρή SecretMust Vision4reality

SM: Σε ποιες ηλικίες θες να απευθυνθείς με τα τραγούδια σου;

Δεν έχω καμιά ιδιαίτερη προτίμηση, αλλά πιστεύω ότι απευθύνομαι σε άτομα πάνω από 20 χρονών. Αν και σε σχολικούς χορούς που έχω κάνει, όλα τα πιτσιρίκια είναι επάνω στη πίστα και χορεύουν ασταμάτητα..

 

SM: Πριν μερικά χρόνια η νεολαία άκουγε συνήθως ξένη μουσική, τώρα βλέπουμε μια στροφή οι νέοι να ακούνε το ελληνικό τραγούδι ή λαϊκό είναι αυτό ή έντεχνο. Το πιστεύεις αυτό; Και που οφείλετε κατά την γνώμη σου;

Η μουσική βιομηχανία έχει αρχίσει να παντρεύει την μοντέρνα μουσική με την λαϊκή και αυτό τους αρέσει σαν άκουσμα. Είναι ας το πούμε, η σημερινή μόδα, όπως ήτανε κάποτε το disco η το rock.

 

SM: Τι έχεις να πεις για όλα αυτά τα reality show που βγάζει η Ελληνική τηλεόραση κατά καιρούς με θέμα το τραγούδι; Όταν κάποιος τραγουδιστής ξαφνικά σε τρεις μήνες γίνετε γνωστός και άλλοι καλλιτέχνες που πασχίζουν χρόνια δεν έχουν φτάσει ακόμα εκεί που πρέπει.

Είναι μια καλή ευκαιρία και όποιος αξίζει και έχει και την τύχη ανεβαίνει γρήγορα. Δεν είναι άσχημο για τα νέα παιδιά,. Όσον αφορά για τους πιο παλιούς δεν είχαν την προβολή της τηλεόρασης, υπήρχαν λιγότερα μέσα και έπρεπε να προσπαθήσουν περισσότερο. Κάθε εποχή έχει τα δικά της και μπράβο σε αυτούς. Και είναι δύσκολο να κρατηθείς ψηλά αλλά όποιος αντέξει και αξίζει, παραμένει και ανεβαίνει συνεχόμενα όπως π.χ. ο Νίκος Οικονομόπουλος που βγήκε από τέτοιο παιχνίδι, όχι μόνο άντεξε αλλά και κάθε μέρα και καλύτερος και το δείχνει με την πορεία του.

 

SM: Πιστεύεις ότι η μουσική βιομηχανία είναι αξιοκρατική στις μέρες μας όπως ήτανε μέχρι το ’85; Η τώρα στηρίζετε επάνω σε διάφορους άλλους τρόπους;

Σίγουρα σήμερα δεν υπάρχει τόσο αξιοκρατία όπως τότε. Γιατί ο καλύτερος κριτής είναι ο κόσμος, αυτός θα σε ανεβάσει, αυτός θα σε ρίξει. Μένουν πάντα αυτοί που αξίζουν.

 

SM: Θα ήθελα να μας πεις μια αντρική και μια γυναικεία φωνή που σου αρέσει πολύ.

Μ’αρέσει η Ελένη Βιτάλη φοβερή τραγουδίστρια και καλλιτέχνης, όταν την ακούω συγκινούμαι. Και αντρική μ’αρέσει πολύ ο Γιάννης Πάριος ο πιο ερωτικός τραγουδιστής, θα τον ακούνε πολλές γενιές ακόμα.

 

SM: Σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την τιμή που μας έκανες και ευχόμαστε τα καλύτερα και γρήγορα. Θα ήθελα να μας πεις το secret must την Νάνσυ.

Κι εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω που με τιμήσατε με την πρόσκληση σας αυτή και εύχομαι τα καλύτερα για το περιοδικό σας και πολύ σύντομα να το κρατάμε στα χέρια μας και έντυπο. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!

“αισιοδοξία… δύναμη….πίστη..”

 

την Νάνσυ Μαρή μπορείτε να βρείτε: facebook.com/NANSY.MARH

 

 

 

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.