Secret Must logo

Πάνος Τσιμισίρης – Όταν το “παιχνίδι” γίνεται ταξίδι…

Πάνος Τσιμισίρης - secretmust vision4reality

 

 

“Όταν παίζω τύμπανα ταξιδεύω…”

 

 

 

 

Όταν το μουσικό παιχνίδι γίνεται ταξίδι, όταν οι μπακέτες χτυπούν με ορμή στα δέρματα, όταν το πάθος γίνεται αγάπη τότε…ο Πάνος Τσιμισίρης αγγίζει την ψυχή σου.. με τα τύμπανα να βαράνε κόκκινο!!

SM: Σε καλωσορίζουμε στο Secret Must, είναι τιμή μας που είσαι μαζί μας και ας ξεκινήσουμε λέγοντας μας λίγα λόγια για τον Πάνο Τσιμισίρη.

Σας ευχαριστώ κι εγώ με την σειρά μου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ρόδο, με πολύ καλά παιδικά χρόνια, με στοργική οικογένεια ήρεμα, όπως σε όλα τα νησιά.

 

SM: Προέρχεσαι από μουσική οικογένεια;

Μόνο ο παππούς μου ήταν μουσικός. Εγώ ξεκίνησα μόνος, στην ηλικία των 12 και έκανα αυτό που αγαπούσα, δηλαδή τα τύμπανα.

 

SM: Ξεκίνησες μόνος σου;

Όχι μόνος μου, πήγα σε δάσκαλο ( βέβαια σαν παιδί κι εγώ σε πιο μικρή ηλικία έπαιζα με τα κατσαρολάκια) ( γέλια ).

Ξεκίνησα στη  Ρόδο, στον Λευτέρη Βασιλαράκη για 5 χρόνια. Παράλληλα δούλευα και φυσικά πήγαινα και στο σχολείο μου.

tsimisiris (2)

 

SM: Είχες στήριξη από τους γονείς σου; Και σε ρωτάω, γιατί σε μια τέτοια κλειστή κοινωνία όπως είναι τα νησιά, ο καλλιτεχνικός χώρος από ότι ξέρω, δεν είναι αυτό που θέλουν οι γονείς για τα παιδιά τους.

Ναι  στα νησιά, γενικότερα στην επαρχία, είναι δύσκολο ν΄ασχοληθείς με τον καλλιτεχνικό χώρο. Πρώτον, γιατί δεν έχεις προοπτικές και δεύτερον, γιατί δεν θεωρούν, τουλάχιστον στον δικό μου χώρο στην μουσική, ότι έχεις μέλλον δουλεύοντας σε νυχτερινά μαγαζιά. Όσο για τους γονείς μου, στην αρχή δεν ήθελαν, ιδιαίτερα ο πατέρας μου πείστηκε πολύ αργότερα, αλλά στο τέλος η στήριξη τους ήταν σημαντική στην πορεία μου. Και τους ευχαριστώ πολύ γι΄αυτό.

 

SM: Πιστεύεις ότι οικογένεια και  δουλειά στα νυχτερινά μαγαζιά μπορεί να συνυπάρξει;

 Όλα είναι θέμα ανθρώπου και μυαλού.Όλα ταιριάζουν αρκεί να το θες.

 

SM: Συμφωνώ. Πες μας λίγο την ιστορία, πως προέκυψε η συνεργασία σου με τον Πάνο Κιάμο;

Τελειώνοντας τον στρατό στα 20 μου έφυγα από την Ρόδο και πήγα στην Αθήνα στην σχολή του Γιώργου Μεταλινού η οποία σήμερα λέγεται Modern Music School http://www.modernmusicschool.com/el/athens και είμαι ακόμα εκεί.  Έκανα μαθήματα με τον Γιώργο Μεταλινό και τον Στέφανο Δημητρίου.

Ψάχνοντας για δουλειά για διήμερα, να βγάζω τα τρέχοντα έξοδα (σχολή,σπίτι διατροφή κτλ ), ένας φίλος με πήρε τηλέφωνο να συνεργαστώ με τον Πάνο Κιάμο.  Φυσικά δέχθηκα και  έτσι στα ξεκινήματα του από το πρώτο του άλμπουμ, ξεκίνησε η συνεργασία μας. Η δουλειά ήταν 6 ημέρες από 2 που έψαχνα και φτάνουμε στο σήμερα που εξακολουθώ να είμαι μαζί του.

tsimisiris (1)

 

SM: Μου είπες ότι στην σχολή είσαι μέχρι και σήμερα.Διδάσκεις εκεί;

Ναι διδάσκω στο Modern Music School,  από το 2008 έως και σήμερα.

 

SM: Ποιο είδος μουσικής σε εξιτάρει όταν παίζεις;

Μ΄αρέσει πολύ η metal μουσική με την οποία ασχολούμαι  και έχω και μπάντα τους “Iligos”  μαζί με  τους  Σάκη Γόλιχα στην κιθάρα, και τον Τέλη Καύκα στο μπάσο.

 

SM: Όταν είσαι επάνω στα τύμπανα τι νιώθεις;

Απλά ταξιδεύω… δεν σκέφτομαι τίποτα!

 

SM: Όταν  θα πεις κουράστηκα να παίζω, θα ήθελες  να έχεις κάποιον  ή ακόμα και τώρα, έχεις ξεχωρίσει αυτόν που θα πάρει τα ινία του  Πάνου Τσιμισίρη;

Δεν θα κουραστώ ποτέ να παίζω τύμπανα, απλά ίσως ασχοληθώ με άλλο στυλ. Από μαθητές που έχω ναι, πιστεύω ότι κάποια παιδιά θα ξεχωρίσουν!

 

SM: Έχεις κάνει σεμινάρια επάνω στα τύμπανα; Ασχολήθηκες  με κάποιο άλλο μουσικό όργανο;

Έχω κάνει πολλά σεμινάρια στα τύμπανα και εννοείτε δεν θα σταματήσω να κάνω. Έχω κάνει 2 χρόνια πιάνο και με βοήθησε πολύ  στο να διαβάζω την μελωδία τις μουσικής στο χαρτί και όχι μόνο για τα τύμπανα.

 

SM: Ποιο είδος μουσικής πιστεύεις ότι έχει μεγαλύτερη απαίτηση φυσικά στα τύμπανα;tsimisiris (5)

Απαίτηση έχουν όλα τα είδη μουσικής το καθένα το δικό του στιλ, απλά η Μέταλ μουσική θέλει πολύ ταχύτητα και ιδιαίτερα γρήγορα πόδια.

 

SM: Τι θα συμβούλευες ένα παιδί, το οποίο θέλει να ασχοληθεί με την μουσική και ιδιαίτερα όταν δεν έχει την δυνατότητα; (δίδακτρα,  στήριξη από τους γονείς κτλ )

Εάν πιστεύει ότι έχει ταλέντο και το αγαπάει αληθινά, να μην περιμένει κανέναν, να στηριχθεί στα πόδια του και να είναι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει.

Όταν αγαπάς κάτι πραγματικά και το θέλεις, μπορείς!

 

SM: Σε ποια άλλα μέρη έχεις ταξιδέψει να παίξεις μουσική  και που θα ήθελες να ξαναπάς;

Έχω πάει Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία και Κύπρο. Όπου υπάρχει Ελληνισμός .

Σίγουρα θα ήθελα να ξαναπάω Αμερική.

 

SM: Πιστεύεις ότι έχεις φτάσει στον στόχο σου;  Τα όνειρα σου πραγματοποιήθηκαν; Έχεις φιλοδοξίες;

Τα όνειρα μου πραγματοποιήθηκαν,  μ΄αρέσει που παίζω καλά τύμπανα. Τώρα αν καταφέρω να πάω ακόμα ψηλότερα γιατί όχι, καλά να είμαστε.

 

SM: Κάπου μετά  το 1985 ,  οι καλές φωνές αρχίσανε να “εξαφανίζονται” επάνω στην μουσική σκηνή και να ακούμε κάποιες φωνές που ίσως δεν αξίζουν. Το πιστεύεις αυτό; Και ποιος ευθύνεται γι΄αυτό;

Ναι, το πιστεύω όπως πιστεύω ότι δεν είναι καθαρά δικό τους λάθος είναι και κάποιων άλλων, οι οποίοι τους αφήνουν. Και αυτό συνεπάγεται στον να έχει φθαρεί αρκετά η μουσική βιομηχανία.

 

SM: Σε ευχαριστούμε πολύ, εύχομαι ακόμα πιο ψηλά και  χαίρομαι που έχω ένα τέτοιο φίλο και τελειώνοντας, θέλω να μου πεις το Secret Must του Πάνου Τσιμισίρη.

Εγώ σας ευχαριστώ και εύχομαι το Secret must να φτάσει ψηλά και γρήγορα να το έχουμε και στα χέρια μας και έντυπο! Μελέτη, αφοσίωση  και πολύ αγάπη στην μουσική, ιδιαίτερα στο όργανο που μαθαίνεις και αγαπάς.

 

tsimisiris (4)

 

Fanpage: facebook.com/pages/Panos-Tsimisiris

 

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.