Site icon Secret Must

Πένες κοτόπουλο με μπείκον και σπανάκι

                                                            Προτείνει η Chef Έφη Αλεβίζου


 

ΥΛΙΚΑ:

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι το βάζουμε στη φωτιά και αφού ζεσταθεί, σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια θερμοκρασία.

Αφού πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι,το κάρυ,την πάπρικα αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μπέικον.Αφήνουμε για λίγα λεπτά να πιει τα υγρά του,κατεβάζουμε από τη  φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό αλ ντέντε.
Πλένουμε καλά το σπανάκι και το περνάμε για δύο λεπτά σε καυτό νερό να ζεματιστεί.
Το βγάζουμε και  το στραγγίζουμε πολύ καλά.

Φτιάχνουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρέξ ή ταψί και ρίχνουμε μέσα τις πένες.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με το κοτόπουλο και το μπέικον (αφού έχουμε προσθέσει μέσα 2 κουτ. της σούπας πουρέ πατάτας) το σπανάκι τα τυριά και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου έως ότου ροδίσει.

Το σερβίρουμε αν θέλουμε με τριμμένο τυρί και σαλάτα πράσινη.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!
Spread the love
Exit mobile version