Secret Must logo

Τι θέλουν οι γονείς – τι θέλουν τα παιδιά;

Τι θέλουν οι γονείς – τι θέλουν τα παιδιά;Σε κάθε οικογένεια συμβιώνουν άνθρωποι με διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες.

Μπορεί ο ένας να θέλει παιχνίδι όταν ο άλλος θέλει να ξεκουραστεί.
οι επιθυμίες μας δεν συμβαδίζουν και δεν είναι δυνατόν να γίνουν όλα μαζί. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να συζητήσουμε με πια σειρά θα πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Άλλοτε πάλι  πρέπει κάποιος να υποχωρεί και συνήθως αυτοί είναι οι γονείς αλλά με ποιόν τρόπο;

Ο εξάχρονος Παύλος κάθε βράδυ θέλει να παίξει με τον πατέρα του και πριν προλάβει καλά- καλά να διαβεί το κατώφλι της πόρτας η φασαρία ξεκινάει. Ο πατέρας  του είναι τόσο κουρασμένος και  το μόνο που θέλει είναι να κάτσει να διαβάσει την εφημερίδα του ή να δει λίγο τηλεόραση. Με αυστηρότητα λοιπόν  του λέει να τον αφήσει ήσυχο.  Χωρίς επιτυχία βέβαια, ο Παύλος συνεχίζει να γκρινιάζει. Άκεφα λοιπόν ο Πατέρας προτείνει στον μικρό τι άλλο θα μπορούσε να στήσει γύρω από το κάστρο του. Μέσα του όμως νιώθει να βράζει από θυμό. Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση;

Τι θέλουν οι γονείς – τι θέλουν τα παιδιά;Ο πατέρας πρέπει να πει στον μικρό: Εσύ θέλεις να παίξουμε αλλά εγώ θέλω να ξεκουραστώ λίγο οπότε πως θα το κάνουμε; Θα ξεκουραστώ και όταν ο μεγάλος δείκτης του ρολογιού πάει πάνω θα παίξουμε!

Η κατανόηση ακόμα και στα εξάχρονα δεν έχει αναπτυχθεί τόσο όσο τα παιδιά να μπορούν να παραιτηθούν εντελώς από κάτι οπότε το παιδί εκείνη την ώρα θα σου πει: Να παίξω με την μαμά; Πάντα προσδιορίζουμε την Απάντηση μας και την δικαιολογούμε… Όχι  τώρα έχει δουλειά η μαμά, αργότερα όμως ναι. Να πάω στη γιαγιά;  Όχι σήμερα γιατί λείπει, αύριο όμως μπορείς να πας.
Για να μάθουν τα παιδιά να συμβιβάζονται, να κατανοούν καταστάσεις θα πρέπει αυτό που του λέτε να το κάνετε.  Σκληρή δουλειά, υπομονή και εξάσκηση για την απόλυτη κατανόηση των παιδιών μας.

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.