Secret Must logo

Οστεοτομίες Επανευθυγράμμισης Γόνατος

Οστεοτομίες Επανευθυγράμμισης ΓόνατοςΗ οστεοτομία είναι μια τεχνική βιολογικής διατήρησης του γόνατος επειδή διατηρεί τη διάρκεια ζωής της φυσικής άρθρωσης διορθώνοντας την κακή ευθυγράμμιση του κάτου άκρου και αποκαθιστά την εμβιομηχανική της άρθρωσης που είναι ζωτικής σημασίας για την μακρόχρονη επιβίωση οποιουδήποτε γόνατος.

 

Η οστεοτομία επανευθυγράμμισης είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει το σκόπιμο σπάσιμο του οστού, την ευθυγράμμιση και σταθεροποίηση στη θέση του με μεταλλικά υλικά (συνήθως μεταλλική πλάκα και βίδες). Πραγματοποιείται επειδή υπάρχει διαταραχή της γωνίας του μηριαίου και της κνήμης γύρω από το γόνατο ώστε να συγκεντρώνει τις δυνάμεις βαρύτητας σε μια πλευρά του γόνατος φθείροντας τον χόνδρο. 

 

Με την ευθυγράμμιση του κάτω άκρου οι δυνάμεις βαρύτητας μετατοπίζονται μακριά από το αρθριτικό και επώδυνο μέρος του γόνατος, παρέχοντας έτσι ανακούφιση από τον πόνο. Η οστεοτομία του γόνατος εφαρμόζεται σε ασθενείς που έχουν επώδυνη αρθρίτιδα στο γόνατό τους αλλά είναι πολύ νέοι για ολική αρθροπλαστική την οποία μπορεί συνήθως να καθυστερήσει για 10-15 χρόνια. Συγκριτικά με μια ολική αρθροπλαστική γόνατος έχει καλύτερο εύρος κίνησης και οι ασθενείς μπορεί να είναι πιο δραστήριοι μετά από οστεοτομία.

 

Η οστεοτομία είναι κατάλληλη για δραστήριους ασθενείς κάτω των 60 χρονών που δεν είναι παχύσαρκοι, η οστεοαρθρίτιδα και ο πόνος επηρεάζουν μόνο τη μία πλευρά του γόνατος και υγιή άτομα με καλή αιματική κυκλοφορία στα κάτω άκρα. 

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για ποιους ασθενείς είναι κατάλληλη η οστεοτομία, τα οφέλη από την οστεοτομία και τη βιολογική διατήρηση του γόνατος, διαγνωστική διερεύνηση, για το ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι οστεοτομιών, για το ρόλο της οστεοτομίας στην αστάθεια γόνατος, τι περιλαμβάνει η οστεοτομία γόνατος, οι πιθανές επιλογές, αποκατάσταση μετά από οστεοτομία, και τα αναμενόμενα αποτελέσματα μετά από οστεοτομία.

 

Οστεοτομίες γύρο από το γόνατο

https://www.theodorideskneesurgeon.gr/osteotomia-efthygrammisis-gonatos

 

Διαταραχές ευθυγράμμισης κάτω άκρου

https://www.theodorideskneesurgeon.gr/diataraches-efthygrammisis-kato-akron

 

Αρθρίτιδα του Γόνατος

https://www.theodorideskneesurgeon.gr/arthritida-osteoarthritida-gonatos

 

Μόνοδιαμερισματική αρθροπλαστική γόνατος

https://www.theodorideskneesurgeon.gr/arthroplastiki-gonatos-monodiamerismatiki

 

Ολική αρθροπλαστική γόνατος

https://www.theodorideskneesurgeon.gr/oliki-arthroplastiki-gonatos

 

Dr Αντώνης Α Θεοδωρίδης

MBBS, BSc, MRCS, MSc, CCT(UK), FRCS(Tr&Orth)

Διευθυντής Ορθοπαιδικός και Τραυματολόγος

Ειδικός στα Γόνατα και στις Αθλητικές Κακώσεις

Ειδικευθείς και Μετεκπαιδευθείς στο Ηνωμένο Βασίλειο

Imperial College, London

Μαρούσι, Αθήνα

www.theodorideskneesurgeon.gr

6940869069

 

Οστεοτομίες Επανευθυγράμμισης ΓόνατοςΟ Αντώνης Α Θεοδωρίδης MBBS, BSc, MRCS, MSc, CCT(UK), FRCS(Tr&Orth) είναι Διευθυντής Ορθοπαιδικός Χειρουργός και Τραυματολόγος, ειδικευθείς και μετεκπαιδευθείς στα γόνατα και στις αθλητικές κακώσεις σε διεθνούς φήμης Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έζησε για 30+ χρόνια. Γεννήθηκε και σπούδασε στο Λονδίνο, αλλά αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα του για να προσφέρει τις υπηρεσίες.

 

‘Εχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), όπου εργάστηκε για 17 χρόνια και διαθέτει πιστοποιημένο logboook άνω των 6000 εγχειρήσεων. Τώρα εργάζεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και επισκέπτεται το American Medical Centre στη Λευκωσία.

 

Αποφοίτησε από την επίλεκτη Ιατρική Σχολή Imperial College, London, και είναι μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου της Μεγάλης Βρετανίας (FRCS). Έκανε 3 χρόνια υπερεξειδίκευση στα γόνατα και αποπεράτωσε 5 Senior Knee Fellowships σε διακεκριμένα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία NHS σε Λονδίνο, Coventry, Bristol, Leeds, και Southampton, δουλεύοντας δίπλα σε πρωτοπόρους στον τομέα, οι οποίοι καθοδηγούν την παγκόσμια ορθοπαιδική κοινότητα για τις καλύτερες χειρουργικές και συντηρητικές θεραπείες και βλέπουν διάσημους πρωταθλητές από όλα τα αθλήματα, συμπεριλαμβανομένων και κορυφαίων ομάδων ποδοσφαίρου της Premiership και Rugby.

 

Απέκτησε μεγάλη εμπειρία στις αθλητικές κακώσεις, στην πρόληψη τραυματισμών στα γόνατα και κάτω άκρα, στην ανακατασκευή και αναθεώρηση των συνδέσμων, όπως ο πρόσθιος χιαστός, εξωαρθρική τενόδεση (που μειώνει το ρίσκο ρήξης του χιαστού κατά 40%), στη συρραφή και μεταμοσχεύσεις μηνίσκων, την αποκατάσταση χόνδρινων βλαβών, πρόσθια γοναλγία, αστάθεια επιγονατίδας, τροχιλιοπλαστική, οστεοτομίες γύρο από το γόνατο, αρθροπλαστική γόνατος, και βλαστοκύταρα, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνικές που συμβάλλουν στην σύντομη αποθεραπεία του ασθενούς. Η υπερεξειδίκευση στην αρθροπλαστική γόνατος (ολική, μονοδιαμερισματική, επιγονατιδομηριαιάς, και αναθεώρηση) αποκτήθηκε σε πολυάριθμα τριτοβάθμια εξειδικευμένα κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Προσπαθεί να είναι πάντοτε ενημερωμένος σχετικά με την πρόοδο της χειρουργικής του γόνατος, πιστεύει ακράδαντα στη συντηρητική θεραπεία των ασθενών, αλλά και στην παροχή της υψηλότερης ποιότητας θεραπείας εφαρμόζοντας πρωτοποριακές, αλλά και τεκμηριωμένες θεραπευτικές τεχνικές.

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.