Secret Must logo

Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς – «Γυναίκα για πάντα!»

Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς για συμμετοχή στη διαδικτυακή, ομαδική έκθεση εικαστικών «Γυναίκα για πάντα!» του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος 8/3 ως 8/4/2021 στην ιστοσελίδα: www.clubunesco.gr

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, συνεχίζει τη δημιουργία διαδικτυακών εκθέσεων στον καιρό της πανδημίας, με την πρώτη του ομαδική έκθεση εικαστικών για το 2021, να είναι αφιερωμένη στη γυναίκα, με αφορμή την Ημέρα της γυναίκας.
«Γυναίκα για πάντα!» είναι ο τίτλος της έκθεσης, που θα φιλοξενηθεί ταυτόχρονα και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του Ομίλου, καθώς και στις σελίδες του στα
δίκτυα Facebook και Youtube,  από 8/3 ως 8/4/2021. Μια έκθεση φόρος τιμής, στην ύπαρξη της γυναίκας από το χθες, στο σήμερα και για πάντα. Σε ένα διαρκή και καθημερινό αγώνα από κόρη, σύζυγος και μητέρα του χθες, χωρίς δικαιώματα, στην εργαζόμενη και επιστήμονα του σήμερα και του αύριο, ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας μας. Από τις κορυφαίες γυναίκες του χθες που άφησαν το αποτύπωμά τους στην Ιστορία με τις διακρίσεις τους στο κοινωνικό πεδίο, στις «άγνωστες» ηρωίδες της καθημερινότητας του σήμερα και του αύριο, που αγωνίζονται και κατακτούν ένα ένα τα «άβατα», διακρινόμενες σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής. Ως αρχή της ανθρώπινης ύπαρξης η γυναίκα, αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης, για τη δημιουργία κορυφαίων έργων στην τέχνη, τη φιλοσοφία, τη λογοτεχνία και τη μουσική.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος, μόνο 35 δημιουργοί, ως εκ τούτου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, η οποία κατοχυρώνεται με τη δήλωση συμμετοχής, στη γραμματεία του Ομίλου, μέσω email: unescohellas.tlee@gmail.com, όπως περιγράφεται στους κατωτέρω όρους συμμετοχής.

Οι συμμετέχοντες εικαστικοί λαμβάνουν μέρος στην έκθεση με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, κεραμικά, μικτής τεχνικής, συνθέσεις, σχέδιο κλπ. και καλούνται μέσα από το έργο τους να αναδείξουν τη γυναίκα, αντλώντας έμπνευση από την πολυποικιλότητα των ρόλων της, στο πέρασμα της Ιστορίας. Κάθε τεχνοτροπία και μέθοδος εικαστικής έκφρασης στα έργα είναι δεκτή, αρκεί αυτά να μην έχουν υβριστικό, συκοφαντικό και γενικά απρεπές περιεχόμενο, το οποίο προσβάλλει τα χρηστά ήθη.

Αναλυτικά οι όροι, καθώς και λεπτομέρειες ή ανακοινώσεις για την έκθεση θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.clubunesco.gr, καθώς και στο facebook στις σελίδες του:

https://www.facebook.com/groups/44986999454/ και https://www.facebook.com/pages/Club-for-Unesco-Art-Literature-and-Science-of-Greece/357515824393596

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.