Secret Must logo

Appetizer

Σπανακοτυρόπιτα με καλαμποκάλευρο

                                                         Προτείνει η Chef Έφη Αλεβίζου ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό αλεύρι καλαμποκιού 1 κιλό σπανάκι 1/2 κιλό πράσα 350γρ.τυρί φέτα 1 κούπα περίπου ελαιόλαδο αλάτι,πιπέρι βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού   ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε καλά...

Tάρτα με μανιτάρια και μπέικον

                                            Προτείνει η Chef Έφη Αλεβίζου Εύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών!!! Υλικά για την ζύμη: 250γρ. αλεύρι μαλακό 125γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι 3-4 κουτ.σούπας κρύο νερό   Για την γέμιση: 400γρ....

Χριστόψωμο Σφακιανό

Υλικά για τη ζύμη: 240ml ελαιόλαδο 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500γρ. αλεύρι σκληρό 25γρ μαγιά νωπή 50ml χλιαρό νερό 4 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο 5 γρ. κανέλα τριμμένη 3γρ μαχλέπι τριμμένο 5γρ κόλιαντρο τριμμένο 2,5 γρ γαρύφαλλο σκόνη 1 ξυλάκι κανέλας 240ml ...

Κροκέτες κοτόπουλου

ΥΛΙΚΑ ¼ κιλού πατάτες κομμένες σε κυβάκια ½ κιλό κιμά κοτόπουλου 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, ψιλοκομμένο 1 σέλερι, ψιλοκομμένο 1 καρότο μέτριο, τριμμένο 10 φέτες σαλάμι αέρος, ψιλοκομμένο 1 κ.σ σταφίδες μαύρες ½ κ.γ. πάπρικα ¼ κ.σ. κόκκους πι...

Σάντουιτς για όλους….

Σάντουιτς μια κατηγορία από μόνη της…. Τι πιο ωραίο και απλό από μερικά σνακ για την παραλία, τώρα που ο καιρός το επιβάλει για τα μπανάκια μας και να μας κρατήσουν μακριά από την πείνα!!! Όπως είπα και στην αρχή το κομμάτι σάντουιτς είναι μια κατηγορία από μόνο του...

Ουζοκρασομεζέδες

Ένα ρητό κάπου λέει ότι η ζωή δεν έχει νόημα χωρίς μικρές δόσεις αδρεναλίνης. Έτσι και εδώ θα δούμε μικρούς απολαυστικούς μεζέδες γεμάτους πλούσια γεύση που μπορούν να γίνουν συνοδεία για το ούζο, την μπύρα και το κρασί μας. Χωρίς πολλά λόγια πάμε να τα δο...

Roumeli Cheese Pie

MATERIALS: 400g feta cheese (preferably hard) 400g various cheeses (such as Holland reggato cheese, emmental, gruyere Naxos) 5 eggs 1 package of greek phyllo 1 2% yogurt 1 & 1/4 cup milk Oil mixed with cooking fat for brushing the leaves.   DIRECTIONS: Prepare the...

Octopus in wine sauce with green olives

MATERIALS: 1 octopus 1.300g 300g of oil 1 glass of wine 150g green olives 1 onion 1 spoon of flour 1 pepper     DIRECTIONS: Clean the octopus and wash it and put it in a covered pot over medium heat. When you remove the broth, add the oil, chopped onion and ground...
Could not authenticate you.