Secret Must logo

Σάντουιτς για όλους….

τονοΣάντουιτς μια κατηγορία από μόνη της….

Τι πιο ωραίο και απλό από μερικά σνακ για την παραλία, τώρα που ο καιρός το επιβάλει για τα μπανάκια μας και να μας κρατήσουν μακριά από την πείνα!!!

Όπως είπα και στην αρχή το κομμάτι σάντουιτς είναι μια κατηγορία από μόνο του και αυτό γιατί δεν υπάρχει περιορισμός, ούτε κάτι να επιβάλει συγκεκριμένα πράγματα. Είναι καθαρά και μόνο θέμα επιλογής και γούστου. Μπορούμε να φτιάξουμε σάντουιτς από ότι αρτοσκεύασμα θέλουμε, να βάλουμε ότι υλικά θέλουμε και με όποιον τρόπο μας αρέσει, να τα επεξεργαστούμε, από ωμά μέχρι και περασμένα από κάποια θερμική επεξεργασία.

Πάμε να δούμε μερικά παραδείγματα για να δώσουμε μια ιδέα και από εκεί και πέρα όλες οι αλλαγές είναι εφικτές και αποδεκτές, είπαμε ανάλογα το τι μας αρέσει..

 

λαχανικων2Σάντουιτς με λαχανικά

2 φετούλες ψωμί ζυμωτό (κατά την γνώμη μου είναι το ιδανικότερο για όλα)  ελαφρός ψημένο 1 φύλο μαρουλιού 2 φέτες ντομάτα 2-3 φέτες κολοκύθι που μπορούμε να το κόψουμε κατά μήκος και να το μαρινάρουμε μέσα σε λάδι με δύο σταγόνες λεμόνι, αλάτι και λίγο πιπέρι για 2-3 ώρες λίγο πολτό ελιάς που πάει πολύ και είναι και νόστιμος  λίγο ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.

 

 

κοτοπουλο Σάντουιτς με κοτόπουλο

Ξανά σε 2 φέτες ψωμί ή ότι άλλο εσείς θέλετε, αλείφουμε την κάτω μεριά με μουστάρδα και ρίχνουμε λίγο σκόρδο σε σκόνη (υπάρχει στα μπαχαρικά) περίπου 80 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο (που αυτό τώρα μπορεί να γίνει στο τηγάνι, ψητό στο φούρνο ή βραστό, (η επιλογή δικιά σας) κομμένο φέτες λίγο μαρούλι ντομάτα μπορούμε να βάλουμε και μια φέτα ένταμ ή τυρί φέτα ή αν θέλουμε πιο ελαφρύ λίγο κότατς κλείνουμε και είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε!!!

 

τονο2Σάντουιτς με τόνο

Εδώ είναι τα πράγματα και πιο απλά, αλλά και ποιο πολύπλοκα. Το σνακ αυτό μπορεί να γίνει από την πιο απλή του μορφή που είναι σε ένα αρτοσκεύασμα ολικής να βάλουμε στο κάτω μέρος λίγη μαγιονέζα, τον τόνο με δυο σταγόνες λεμόνι, δύο φέτες ντομάτα, λίγη πιπεριά και αλάτι, πιπέρι. Μέχρι και να του δώσουμε μια άλλη νότα. Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγη μουστάρδα, λίγο λεμόνι, τον τόνο μας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στρώνουμε το μείγμα μας αυτό στο ψωμί μας και από πάνω αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο άνηθο και προσθέτουμε ξανά ντομάτα και πιπεριά που του πάει πολύ!

 

Καλή σας δημιουργία εύχομαι και καλή απόλαυση!!!

λαχανικων

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.