Secret Must logo

Υεμένη: Ένα παιδί μολύνεται κάθε λεπτό από χολέρα

Υεμένη: Ένα παιδί μολύνεται κάθε λεπτό από χολέραΗ επιδημία χολέρας που σημειώνεται στην Υεμένη έχει τεθεί εκτός ελέγχου και περίπου ένα παιδί μολύνεται κάθε λεπτό, προειδοποίησε σήμερα η οργάνωση αρωγής Save the Children.

Χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν μέσα στους επόμενους μήνες οπότε αναμένεται να σημειωθούν έως και 300.000 κρούσματα, προειδοποίησε η οργάνωση και πρόσθεσε ότι ο ρυθμός μόλυνσης έχει τριπλασιαστεί μέσα σε δύο εβδομάδες.

Τα δύο χρόνια εμφυλίου πολέμου, η πείνα που τείνει να εξελιχθεί σε λιμό και η έλλειψη πρόσβασης σε πόσιμο νερό, έχουν επιτείνει την εξάπλωση της χολέρας, μιας οξείας διαρροϊκής νόσου που μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο μέσα σε λίγες ώρες.

Το σύστημα υγείας της χώρας, το οποίο είναι ήδη σε άθλια κατάσταση, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, με τα νοσοκομεία να είναι γεμάτα και τις προμήθειες σε φάρμακα και ενδοφλέβια σκευάσματα να εξαντλούνται γρήγορα.

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 920 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια αυτή από τα τέλη Απριλίου και τουλάχιστον 124.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί–σχεδόν τα μισά σε παιδιά.

Ο Γκραντ Πρίτσαρντ, ο εκπρόσωπος της Save the Children στην Υεμένη, έκανε έκκληση για αύξηση στην επείγουσα χρηματοδότηση για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.