Secret Must logo

Κροκέτες κοτόπουλου

??????

ΥΛΙΚΑ

  • ¼ κιλού πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • ½ κιλό κιμά κοτόπουλου
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο μέτριο, τριμμένο
  • 10 φέτες σαλάμι αέρος, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ σταφίδες μαύρες
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ¼ κ.σ. κόκκους πιπεριού μαύρου, κοπανισμένους
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2-3 φλιτζ. Τσαγ. Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ

  • ½ φλιτζ. Τσαγ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 φλιτζ. Τσαγ. Φρυγανιά τριμμένη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, αλατίστε και αφήστε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν σουρώστε τις και πολτοποιήστε τις.

Ριξτε μέσα ψιλοκομμένη πιπεριά, το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο, το σαλάμι, τις σταφίδες, την πάπρικα, τους κόκκους πιπεριού και το αλάτι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι να ενωθούν πλήρως μεταξύ τους. Προσθέστε τον κιμά κοτόπουλου και πλάστε με τα χέρια σας καλά.

Σε ένα πιάτο βάλτε το αλεύρι, σε ένα άλλο την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα άλλο βαθύ πιάτο χτυπήστε με αυγό με ένα πιρούνι.

Βάλτε μια μεσαία κατσαρόλα με το ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά σε δυνατή φωτιά.

Πάρτε κάθε φορά μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και πλάστε σε στρογγυλές κροκέτες διαμέτρου 2,5 – 3 εκ. Κυλήστε τις πρώτα από το αλεύρι. Βουτήξτε τις κατόπιν στο αυγό και τέλος κυλήστε τις στη φρυγανιά.

Τηγανίστε τις κροκέτες σε δόσεις στο καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαστανό χρώμα και βγάλτε τις με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το περιττό λάδι. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε με κέτσαπ ή σος τσίλι.

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!
Spread the love
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    2
    Shares

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

NEWSLETTER
Εγγραφείτε στα newsletter μας για να μη χάνετε άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ;
Εάν σας άρεσε το περιεχόμενο κάντε like και μοιραστείτε την σελίδα μας, σημαίνει πολλά για εμάς και συμβάλει στην βελτίωση της.
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο