Μπισκότα βουτηγμένα σε σοκολάτα
Υλικά:
- 325γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου.
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 130γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 60γρ. κορν φλάουρ
- 5γρ. κανέλλα σε σκόνη (προαιρετικά)
- 100γρ σοκολάτα κουβερτούρα.
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C στον αέρα.
Βάλτε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Σε ένα μπολ βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε αλεύρι, το κορν φλάουρ και την κανέλα χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν και γεμίστε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Απλώστε σε μακρόστενα μπισκότα περίπου 7,5εκ. αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήστε στη μεσαία σχάρα για 15΄.
Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω στη σχάρα.
Κοψτε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι και λιώστε την στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή ισχύ για 15΄΄ . Βουτήξτε την μια άκρη του μπισκότου στη σοκολάτα και τοποθετήστε τα επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν σερβίρετε.
Καλή Επιτυχία!!
*Αν δεν έχετε σακούλα ζαχαροπλαστικής απλώστε με ένα κουτάλι
3 - 3Shares