Secret Must logo

Μπιφτέκια λαχανικών

Μπιφτέκια λαχανικώνΜοναδική εμπειρία γεύσης και μαγειρική. Όταν χρειάστηκε να τα φτιάξω πρώτη φορά, η σκέψη μου ήταν: καλά αυτό το πράμα θα τρώγεται;

Και όμως όχι μόνο τρωγόταν, αλλά ήταν και πολύ νόστιμο και πραγματικά μοναδικό.

Πάμε να δούμε μια από τις πολύ καλές συνταγές για τα υπέροχα μπιφτέκια λαχανικών μας!!!!!

 

Τα υλικά μας που θα χρειαστούμε πρέπει να τα επεξεργαστούμε με ξεχωριστό τρόπο σε σχέση με ότι έχουμε μάθει μέχρι τώρα.

Για μια καλή ποσότητα θέλουμε…

Υλικά:

  • 250 γρ κολοκυθάκια
  • 250 γρ κρεμμύδια ξερά
  • 300 γρ καρότα
  • 400 γρ πατάτες
  • 100 γρ καλαμπόκι κονσέρβα
  • 100 γρ πιπεριές κόκκινες
  • 10 γρ πάπρικα γλυκιά
  • 20 γρ κάρυ
  • Αλεύρι όσο πάρει
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα πέστο
  • 20 γρ σουσάμι
  • Αλάτι – πιπέρι

 

Εκτέλεση: 

Περνάμε από το χοντρό του τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια και τα βάζουμε χωριστά, ρίχνουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Μετά από λίγα λεπτά σουρώνουμε τα υγρά που θα έχουν βγει.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και τα καρότα να πάρουν μια καλή βράση, αφού τα έχουμε πρώτα καθαρίσει και κόψει σε πιο μικρά κομμάτια. Και όταν είναι έτοιμα, τα περνάμε και αυτά από το χοντρό του τρίφτη και τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύος.

Την πιπεριά την κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια και όλα μαζί τα ρίχνουμε στο σκεύος μας και ανακατεύουμε πολύ, πολύ καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι μας, τόσο, μέχρι να μπορούμε να τα πλάσουμε και να μην κολλάνε. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας, στην συνέχεια ρίχνουμε το σουσάμι από την εξωτερική πλευρά

και τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου.

Σερβίρονται με σαλάτα, ρύζι ή σκέτα.

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.