Previous Story
Φουντουκόπιτα
Προτείνει η Chef Έφη Αλεβίζου
ΥΛΙΚΆ:
- 2 σοκολάτες κουβερτούρες
- 2 σοκολάτες κουβερτούρες γάλακτος
- 5 αυγά
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- 200γρ. βούτυρο Κερκύρας
- 200γρ. φουντούκι αλεσμένο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Λιώνουμε τις 2 κουβερτούρες και την μία κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν-μαρί.
Αναμειγνύουμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη, στην συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι με το φουντούκι.
Ρίχνουμε και την λιωμένη σοκολάτα, αφού έχει κρυώσει και ανακατεύουμε ζωηρά.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το γλυκό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25′-30′.
Το βγάζουμε από το φούρνο και αφού φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, το γαρνίρουμε με την υπόλοιπη
σοκολάτα γάλακτος, που είχαμε κρατήσει αφού την λιώσουμε και αυτη σε μπεν-μαρί.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένο φουντούκι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!
Spread the love