Secret Must logo

Ακυρώθηκε η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής

Ακυρώθηκε η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής  Ακυρώθηκε η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσηςπου ήταν προγραμματισμένη για σήμερα με θέμα την κρίση στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ. Στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί σύνοδος των ηγετών των χωρών μελών της ευρωζώνης, η οποία «θα διαρκέσει μέχρι να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες για την Ελλάδα», διευκρίνισε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Τουσκ.

Οι συνομιλίες χθες ήταν αρκετά περίπλοκες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βλάντις Ντομπρόβσκις. «Ελπίζουμε να υπάρξει περισσότερη πρόοδος σήμερα. Θέλουμε να μπορέσουμε σήμερα να δώσουμε εντολή για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας», ανέφερε ο Β. Ντομπρόβσκις. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Eurogroup θα προετοιμάσει και θα βάλει τη βάση των συζητήσεων για τους ηγέτες της ευρωζώνης που θα συναντηθούν αργότερα.

Στις 12 μμ ώρα Ελλάδας θα επαναληφθούν οι εργασίες του Συμβουλίου της Ευρωζώνης, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες, διεκόπησαν με επεισοδιακό τρόπο λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία της διακοπής ήταν η ένταση που επικράτησε κάποια στιγμή ανάμεσα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός διέκοψε τον Μάριο Ντράγκι την στιγμή που αναφερόταν στο ελληνικό πρόβλημα, λέγοντας του «Μην με περνάς για ανόητο».

Θέλοντας εμφανώς να αποκλιμακώσει την ένταση, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε την ίδια στιγμή, ότι η συνεδρίαση θα διακοπεί και θα συνεχιστεί σήμερα στις 12 μμ ώρα Ελλάδας.

Πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι η συζήτηση γενικώς ήταν έντονη και ότι υπήρξαν μερικές χώρες της Ευρωζώνης οι οποίες δεν έδειξαν καμία διάθεση διαβούλευσης με την ελληνική πλευρά.

 

πηγή: ΑΠΕ

 

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.