Secret Must logo

Άρχισαν τα όργανα – Απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη

Απεργία στο ΔημόσιοΣτην αντίστροφη μέτρηση για την απεργία της Τετάρτης 15 Ιουλίου, κινούνται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανήκουν στη δύναμη της ΑΔΕΔΥ, η οποία αντιδρά στη νέα συμφωνία. Για το λόγο αυτό είχε καλέσει τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, σύσκεψη ομοσπονδιών, με αποτέλεσμα να προκηρυχτεί η 24ωρη απεργία.

Στην ανακοίνωσή της η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων τονίζει πως: «Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, ημέρα ψήφισης του 3ου Μνημονίου με απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Καλούμε, παράλληλα, τους εργαζόμενους τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους-ες και όλους τους πολίτες της Αττικής σε Παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 και ώρα 7:30μμ στο Σύνταγμα. Όχι στα μνημόνια, όχι στη λιτότητα, όχι στη φοροληστεία, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις».

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών,συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη 15/7/2015. Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Συντασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατά των νέων σκληρών μνημονιακών μέτρων. Δε δεχόμαστε την επιβολή μέτρων που το μόνο που διασφαλίζουν είναι τη δική μας εξαθλίωση και τη συνέχιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Οι δικές μας ανάγκες και επιθυμίες είναι το μόνο κριτήριο που αναγνωρίζουμε. Προασπίζουμε τις δικές μας ζωές και το δικό μας μέλλον. Συμμετέχουμε στο απεργιακό συλλαλητήριο, στην Πλ. Κλαυθμώνος. Προσυγκέντρωση στην Κοραή, 11.00″.

 

Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗ). Η ομοσπονδία των υγειονομικών αναφέρει:
«Οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλουν την άσκηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών σε όλες τις χώρες μηδενός εξαιρουμένης. Πόσο μάλλον στη χώρα μας που χρειάζεται δανεικά για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών.
Τα ΔΑΝΕΙΚΑ πάνε μαζί με ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΜΝΗΜΟΝΙΑ που διαλύουν ότι απέμεινε από κοινωνικό, εργασιακό, ασφαλιστικό, μισθολογικό δικαίωμα.

Με την ψήφιση του «Δημοσιονομικού Συμβουλίου» ως κόφτη των κοινωνικών δαπανών, τελειώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Οι υπηρεσίες μετατρέπονται σε ανταποδοτικές, ανταγωνιστικές και οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους την υγειά τους.
Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση θα αντιμετωπιστούν από τα έσω του συστήματος, με κατάργηση, υποβάθμιση, απαξίωση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.

Μειώνονται δραστικά οι παροχές του ασφαλιστικού συστήματος. Το ύψος των συντάξεων θα συνδέονται με την βιωσιμότητα, την αυτοχρηματοδότηση του συστήματος (μεγάλη αύξηση εισφορών σε κύριες και επικουρικές). Καταργούνται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ακόμη και τα θεμελιωμένα δικαιώματα που απαγορεύεται να θιγούν από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας.

Αυξάνεται η υγειονομική περίθαλψη από 4% στο 6% και δικαιώνει την εκτίμησή μας ότι η κατάργηση του 5ευρου είναι «στάχτη στα μάτια».
Μέσω της ψήφισης του Νέου Μισθολογίου, τη νέα φοροεπιδρομή και την Αξιολόγηση, είναι βέβαιες νέες μειώσεις μισθών (έμμεσες και άμεσες), κινητικότητα, νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις.
Σε εξέλιξη είναι η πλήρης διάλυση του κοινωνικού ιστού με τις νέες φορομπηχτικές ρυθμίσεις.Βάρβαρα μέτρα που θίγουν το σύνολο των πολιτών. Μέτρα κατ” εξακολούθηση.
Οι συνθήκες τους Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλουν την άσκηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών και απαιτείται η δημιουργία Ευρωπαϊκού Εργατικού Κινήματος ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ τους».

 

Το συνδικάτο εργαζομένων στο ΙΓΜΕ ανακοίνωσε τρίωρη στάση εργασίας 11πμ – 3μμ και συμμετοχή στη συγκέντρωση της Κοραή και ακολούθως στην πορεία.
Όπως αναφέρει το συνδικάτο: «Αγωνιζόμαστε και Διεκδικούμε: Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό, Κάλυψη των απωλειών, Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, αποκατάσταση των ΣΣΕ και ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων. Ο αγώνας αυτός θα είναι η συνέχιση της μάχης του ΟΧΙ στα μνημόνια, που δώσαμε με κάθε τρόπο, χιλιάδες εργαζόμενοι.

Αυτή τη φορά στη μάχη δεν θα χρησιμοποιήσουμε την ψήφο, αλλά το πιο δυνατό όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι την απεργία. Και την απεργία, δεν μπορεί καμία κυβέρνηση και κανένας ευρωπαϊκός θεσμός να την «αγνοήσει».

Απαντάμε στους εκβιασμούς της ΕΕ του ΔΝΤ, των δανειστών και στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική με ενότητα και αγώνα. Ο αγώνας αυτός, ανέτρεψε τρεις μνημονιακές κυβερνήσεις, απέκρουσε μέτρα, καθυστέρησε την εφαρμογή τους. Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ έχουν μεγάλη πείρα από αγώνες αφού χάρις σε αυτούς επανασυστήθηκε το Ινστιτούτο και απέτρεψε τις εφεδρείες – απολύσεις και για αυτό θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο.

Καλούμε την συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που βιάστηκε να ψηφίσει ΝΑΙ, έστω και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της και να προκηρύξει πανελλαδική απεργία. Ανάλογες ευθύνες έχουν και οι Δευτεροβάθμιες οργανώσεις που αρνούνται ακόμη και την συνεδρίαση των οργάνων».

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ με ανακοίνωσή της, συμμετέχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 15 Ιουλίου.

 

πηγή:ΕΡΤ

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.