Secret Must logo

Καρυδόπιτα

karidopitaΥλικά

  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 1 φλ. γάλα
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2και 1/2 φλ. καρύδια κοπανισμένα
  • 3 κουταλιές σούπας ι κονιάκ
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 3 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι σόδα φαγητού
  • κανέλα

Για το σιρόπι:

  • 4 φλ. ζάχαρη
  • 5 φλ. νερό
  • 5-6 γαρύφαλλα
  • χυμός απο1,5 πορτοκάλι
  • Τα βράζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να γίνουν ενα αδράτο μείγμα
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι,την κανέλα το μπέικιν, και τα καρύδια καλά κοπανισμένα και χτυπαμαι σε χαμηλή ταχύτητα για 1′.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35′ περίπου μέχρι να ροδίσει.
Πριν την αποσύρουμε απο τον φούρνο δοκιμάζουμε ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί από μέσα.

 

Σιρόπι

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 9-10′ και στη συνέχεια σιροπιάζουμε κρύο το γλυκό μας αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια .
Το σιρόπι πρέπει να ειναι ζεστό και η καρυδόπιτα κρύα.

 

Συνοδεύεται ιδανικά με παγωτό ή σαντιγύ.

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.