Κατσίκι στο φούρνο με ντομάτες (Ευρυτανία)
Υλικά
1 ½ κιλό κατσίκι, κομμένο σε μερίδες
1 ½ κιλό ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζ. Τσαγ. Ελαιόλαδο
Αλάτι χοντρό
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βράστε το κατσίκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για 30΄και βάλτε το μετά σε μια γάστρα.
Αλατοπιπερώστε καλά και σκεπάστε το κρέας, με τις φέτες ντομάτας.
Προσθέστε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το ζωμό που έβρασε το κρέας, περιχύστε με το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι τις φέτες ντομάτας.
Κλείστε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήστε το φαγητό στη μεσαία σχάρα προθερμασμένο φούρνου στους 180ο C για περίπου 2 ώρες. Τα τελευταία 20΄λεπτά ξεσκεπάστε τη γάστρα. Αποσύρετε από το φούρνο και σερβίρετε το φαγητό ζεστό με τη σάλτσα του, συνοδεύοντας αν θέλετε με πατάτες τηγανιτές