Secret Must logo

Κώστας Γόνης- όταν το γέλιο είναι μουσική υπόθεση

Κώστας Γόνης vision4reality secretmust

 

 

 

«Έχω μάθει να σέβομαι τους άλλους και δεν έχω απωθημένα. Είμαι ευθύς και δίκαιος»

 

 

Αστείος, αυθόρμητος, πολυδιάστατος, ζει έντονα την κάθε στιγμή της ζωής του και σέβεται τους ανθρώπους γύρω του. Ο dj- ηθοποιός Κώστας Γόνης μας μίλησε και μας έκανε να γελάσουμε μέχρι δακρύων…

SM: Κώστα καλώς όρισες στο secret Must. Για αρχή θέλουμε να μας πεις λίγα λόγια για σένα.

Καλώς σας βρήκα, γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσα Λαμία, σπούδασα Λάρισα και μένω Αθήνα. Είμαι Ζυγός με ωροσκόπο Λέων. Δεν ασχολούμαι με τα ζώδια και δεν έχω ανέβει ποτέ σε ζυγαριά.. (γέλια). Δεν είμαι αγχώδης και από την στιγμή που υπάρχει υγεία σε μένα και στο κοντινό μου περιβάλλον όλα είναι καλά και δεν υπάρχει λόγος να αγχώνομαι.

Ήμουν το πειραχτήρι του σχολείου, δεν έχω κάνει ποτέ κοπάνα, αλλά ούτε έχω πάρει και αποβολή. Πέρναγα καλά και μου άρεσε. Μαθητής δεν ήμουν πολύ καλός αλλά πέρναγα τις τάξεις στο τσακ. Μαθηματικά, φυσική, χημεία δεν τα πήγαινα καθόλου καλά και από ότι φάνηκε ούτε αυτά με πήγαιναν εμένα (γέλια).

Στην Τρίτη λυκείου έβαλα πείσμα έναντι σε όλους αυτούς που με είχαν «ξεγραμμένο» πως θα σπούδαζα (γιατί η μόνη μου έννοια τότε ήταν το ποδόσφαιρο και οι γυναίκες) (γέλια) και πέρασα ΤΕΙ Λάρισας Σχολή Διοίκησης –οικονομίας με ειδικότητα στις Τουριστικές Επιχειρήσεις. Το 1989 πήρα και το πρώτο μου μηχανάκι μισό δώρο από τους γονείς μου, γιατί το άλλο μισό το πλήρωσα μόνος μου, λόγο του ότι είμαι περήφανος σαν άνθρωπος.

SM: Από ότι καταλαβαίνω δούλευες από μικρός. Ποιες είναι οι δουλειές που έχεις κάνει ως τώρα; Νιώθεις τυχερός που κάνεις αυτό που αγαπάς;

Είναι αλήθεια πως έχω κάνει πολλές δουλειές αλλά θα σου πω αυτές που δεν μου άρεσαν καθόλου. Πρώτη δουλειά στο δημοτικό σερβιτόρος σε ταβέρνα και η μόνη μου πληρωμή τα πουρμπουάρ. Τα καλοκαίρια και τις γιορτές δούλευα σαν βοηθός σε φορτηγά. Φόρτωμα- ξεφόρτωμα. Οικοδομή αλλά δεν μ ‘άρεσε καθόλου για αυτό  και ήμουν βοηθός, ποτέ δεν έγινα μάστορας. Όσο αφορά τις σπουδές μου μόνο ως καθηγητής σε ΙΕΚ. Και αυτή που κατά την γνώμη μου είναι η πιο σκληρή εργασία και δεν θα ήθελα με τίποτα να ξανακάνω, είναι σε θερμοκήπιο.

Ευτυχώς όμως στην πορεία έμαθα να κάνω πράγματα που μου αρέσουν, να ζω από αυτά και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που έχω κάνει το χόμπι μου επάγγελμα.

Έχω μάθει να σέβομαι τους άλλους και δεν έχω απωθημένα. Είμαι ευθύς και δίκαιος.Κώστας Γόνης vision4reality secretmust

SM: Δεν σε έχει αλλάξει σε αυτό το κομμάτι καθόλου η νύχτα; θεωρείς ότι οι άνθρωποι στην νύχτα είναι πιο «ντόμπροι»;

Όχι καθόλου πιστεύω ότι είναι θέμα χαρακτήρα και όχι αν δουλεύεις μέρα ή νύχτα.

Όπως ήμουν, έμεινα…

Πολλοί μου λένε ότι είμαι η εξαίρεση στον κανόνα και δεν έχω κολλήσει τις κακές συνήθειες της νύχτας. Ήρθα μόνος μου στην Αθήνα μόλις τελείωσα τον στρατό, χωρίς λεφτά και φιλοξενούμουν σε έναν ξάδερφο μου, έκανα μεροκάματα σαν DJ μέχρι να βγάλω κάποια χρήματα και να νοικιάσω ένα σπίτι όπως και έκανα δηλαδή. Ούτε τσιγάρο, αλκοόλ, καζίνο, ναρκωτικά, ούτε ζιγκολό-θα ήθελα αλλά δεν μπορούσα (γέλια).

SM: Η δουλειά στην νύχτα δυσκόλεψε την προσωπική σου ζωή? Είχες προβλήματα με τις σχέσεις σου?

Oι δεσμοί μου έτυχε να μην είναι του καλλιτεχνικού χώρου. Πριν από χρόνια μια σχέση που είχα (γιατρός στο επάγγελμα) χάλασε εξαιτίας της ζήλιας. Με ζήλευε υπερβολικά και εγώ δεν έχω μάθει να είμαι σε ένταση θέλω χαλαρότητα.

Όταν έχεις εμπιστοσύνη σε κάποιον άνθρωπο δεν ζηλεύεις! Ζηλεύεις όταν δεν εμπιστεύεσαι.

Θέλω να είναι πιο πάνω από μένα η κοπέλα μου και να την θαυμάζω. Δεν είμαι ανταγωνιστικός. Θέλω να με προσέχει αλλά να μην «κρέμεται» από πάνω μου. Να έχει την προσωπικότητα της.

 

Κώστας Γόνης vision4reality secretmustSM: Είσαι άνθρωπος της έκπληξης? 

Ναι εννοείται κανένας φίλος μου δεν πλήττει μαζί μου και ζω έντονα την κάθε μου στιγμή.

 

SM: Όταν αρχίζεις κάτι το φτάνεις στο τέλος ή αφήνεις πράγματα στη μέση;

Όχι δεν αφήνω τίποτα στη μέση και κάθε φορά που κάνω κάτι είμαι σίγουρος γι αυτό. Και ότι πω θα το κάνω, δεν αλλάζω γνώμη και κάνω αυτό που λέω. Χωρίς να το ζητήσω, απαιτώ και από τους άλλους το ίδιο.

SM: πως ξεκίνησες με την μουσική κ το ραδιόφωνο; Είχες κάποια επιρροή;

Ακριβώς το αντίθετο, μέχρι και τα 18 μου δεν είχα καμία σχέση, άντε να είχαμε 4-5 κασέτες με τους συνηθισμένους καλλιτέχνες (Μαρινέλλα, Καζαντζίδης κτλ).

Με το που έβγαλα το λύκειο όμως γνώρισα το ραδιόφωνο. 18 χρονών έπιασα δίσκο βινυλίου στα πολύχρωμα fm το 1989 και ξεκίνησα νυχτερινές εκπομπές και ήμουν ο πρώτος που έκανα συνεντεύξεις σε διάσημους. Ερχόντουσαν για μια εκπομπή μέχρι την Λαμία και έφευγαν.

Κατέβαινα στην Αθήνα με ένα δημοσιογραφικό μαγνητοφωνάκι και έπιανα τα μαγαζιά στην Συγγρού ένα- ένα , έμπαινα μέσα για να πάρω συνεντεύξεις από τους καλλιτέχνες. Έχω περάσει πολλά! Όπως τότε σε ένα μαγαζί που ήθελα συνέντευξη από έναν καλλιτέχνη και ο μετρ μου είπε ότι για να πάρω συνέντευξη από τον καλλιτέχνη, έπρεπε πρώτα να πάρω από αυτόν και το έκανα. Καψόνια που δεν μου έκαναν ούτε στο στρατό. Γλυκές πίκρες όμως που μου άρεσαν, γιατί μόλις έμπαινα στο τρένο και είχα γεμάτο το δημοσιογραφικό κασετόφωνο είχα πάρει ενέργεια. Έβρισκα και χορηγούς για να βγάζω το χαρτζιλίκι μου. Πρωτόγνωρα πράγματα για την εποχή.

Η ιστορία όμως το πώς ξεκίνησα, είναι αστεία. Το 1989 είχε ξεκινήσει η ελεύθερη ραδιοφωνία και πάνω από το σπίτι μου υπήρχε ένας ραδιοφωνικός σταθμός, όπου έκαναν εκπομπή κάτι φοιτητές. Όταν είχε πάρει η Ελλάδα το Ευρωπαϊκό στο μπάσκετ με τον Γκάλη, Γιαννάκη κτλ, πήρα τηλέφωνο και μιμήθηκα τον Γκάλη. Τα παιδιά στο σταθμό ήξεραν ότι δεν είμαι, αλλά οι ακροατές όχι. Με κάλεσαν άλλη μέρα οι φοιτητές για να μιμηθώ τον Ν. Γκάλη ζωντανά στο studio και πήγα, είχε τεράστια επιτυχία, έξω από το στούντιο ερχόντουσαν για να γνωρίσουν τον Νίκο Γκάλη. Μετά όπως καταλαβαίνεται έγινα ο Νίκος Γάλης και φυσικά με φυγαδέψανε από την πίσω πόρτα, γιατί είχε γίνει ουρά στο στούντιο και όλοι θέλανε να γνωρίσουν από κοντά τον Νίκο Γκάλη.

Οι δύο παρουσιαστές αργότερα πήγαν δημοτικό ραδιόφωνο της Λαμίας και μου είπαν να κάνω ένα δοκιμαστικό.

SM: Και αμέσως μετά η ηθοποιία. Πως προέκυψε και τι έχεις κάνει ως τώρα;

Ο Μάρκος Σεφερλής ήταν αυτός που με έβαλε στην ηθοποιία. Με τον Μάρκο γνωριζόμαστε από πολύ παλιά και ξεκινήσαμε όταν έκανε κάποιες εκπομπές και ήθελε μουσικό επιμελητή. Έκανα την επιμέλεια κάναμε και παρέα. Του Μάρκου του αρέσει να παιζει με οικεία πρόσωπα που νιώθει άνετα. Ο Μάρκος γενικά βάζει δικά του άτομα να παίζουν, όπως ξεκίνησε και την πρώην γυναίκα του την Έλσα Μιχαλακοπούλου και τον κουμπάρο του Αλφόνσο.

Τη σεζόν 2008-2009 Βρέθηκα στο θέατρο Ακάδημος και έπειτα από πρόταση του Μάρκου Σεφερλή βρέθηκα να παίζω στη θεατρική παράσταση «Τρεις κι ο κούκος» ντουμπλάροντας τον. Και είχε επιτυχία που έφταναν σε σημείο να παίζουν ξύλο για να μπουν στο θέατρο και να παρακολουθούν επί 4 ώρες όρθιοι την παράσταση.

Μου άρεσε πολύ! Άλλο ένα χόμπι που έγινε δουλειά. Είδα το θέατρο σαν παιχνίδι και δεν είχα τρακ. Γενικά είμαι χαλαρός γιατί πιστεύω πως αν είσαι χαλαρός έχεις θετικά αποτελέσματα..

Μετά τον Μάρκο Σεφερλή, τη σεζόν 2010 – 2011 ήμουν με τον Σπύρο Ιωάννου όπου κάναμε μαζί παιδικές παραστάσεις όπως το «Ποιος παγίδεψε τον Καραγκιόζη» (παραγωγή του Θανάση Παρίσση) και τον «Πινόκιο». Αγαπώ τα παιδιά και θέλω να κάνω.

Και το καλοκαίρι που μας πέρασε ήμουν με τον Στάθη Ψάλτη με το «Ελλάδα Αμάν με Τρόικα και Σουλεϊμάν»Κώστας Γόνης vision4reality secretmust

SM: Τι είναι αυτό που «κρατάς» από τα μεγάλα ονόματα που συνεργάζεσαι και τι είναι πιο δύσκολο, να παίζεις με παιδιά ή με μεγάλους;

Μ’ αρέσει να μαθαίνω πολλά. Αρκεί να τον εμπιστεύομαι αυτόν που έχω απέναντι μου και είμαι στρατιωτάκι. Από τον κάθε έναν κρατώ και κάτι και είναι τιμή μου να συνεργάζομαι και να ακούω θετικά σχόλια από αυτούς όπως για παράδειγμα φέτος το καλοκαίρι ο Στάθης Ψάλτης μου είπε ότι είμαι Αριστοφανικός. Μεγάλη τιμή να στο λέει ένας τόσο μεγάλος καλλιτέχνης.

Νομίζω ότι τα παιδιά είναι πιο αυστηροί κριτές.

Έφαγα πολύ «γιουχάισμα» από τα παιδιά, που για μένα σημαίνει ότι πήγε πολύ καλά γιατί είχα το ρόλο του κακού. Και ακόμα καλύτερα όταν ο ρόλος αλλάζει στο τέλος και γινόμουν κάλος το πόση αγάπη έδειχναν προς το πρόσωπο μου.

SΜ: Πιστός είσαι προς το Θεό;

Είμαι πιστός και το μόνο που φοράω είναι ένας Σταυρός. Κάποτε πήγαινα και στην εκκλησία αμέσως μετά την δουλειά τις Κυριακές. Νηστεύω, μεταλαμβάνω και κάνω και προσευχή. Αλλά όλα αυτά για μένα και δεν το γνωρίζει κανείς. Θα ήθελα να επισκεφτώ και το Άγιο Όρος κάποια στιγμή.

SΜ: Θα σε πάω λίγο προς την Πολιτική και τον αθλητισμό. Ποια είναι η γνώμη σου για την Χρυσή Αυγή και όσο αφορά τον αθλητισμό δεν θα μπορούσα να μην σε ρωτήσω για τον Ολυμπιακό που ξέρω ότι αγαπάς πολύ.

Είμαι υπέρ του Ασημένιου Εσπερινού (γέλια)

Με έχουν περάσει για μέλος της Χρυσής Αυγής (γέλια). Έχω την Ελληνική σημαία πάντα στο μπαλκόνι μου σαν γνήσιος Έλληνας, αγαπώ και τιμώ την πατρίδα μου αλλά δεν ασπάζομαι τις «αξίες» της Χρυσής Αυγής.

Όσο αφορά τον Ολυμπιακό στο άμεσο μέλλον θα βγάλει πολύ χρήμα με τον Μήτρογλου. Καλός ή κακός έτσι έχουν τα πράγματα, ο καλός ποδοσφαιριστής (όπως είναι ο Μήτρογλου), θα πουληθεί για να πάρει πολλά χρήματα η εκάστοτε Ελληνική ομάδα. «Μήτρογλου» δεν βγαίνει κάθε μέρα.

 

SΜ: συνδυάζεις τα dj`s set, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών απ` τον κόσμο του θεάματος και κάνεις και ένα είδος stand up comedy. Έχει απήχηση κάτι τέτοιο σήμερα;

Αυτό το ξεκίνησα στις «ΜΟΥΣΕΣ» με τα cd και κάποιες εμφανίσεις επί πίστας, ανάμεσα στο Γιάννη Τάσσιο και την Αγγελική Ηλιάδη. Ενώ το συνέχισα και με την Κατερίνα Τοπάζη και φτάνουμε μέχρι σήμερα που κάνω ένα είδος καραοκε με stand up comedy και το έχω ονομάσει shut up comedy. Στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό και στον αυτοσαρκασμό. Και έχει ανάγκη ο κόσμος το γέλιο με αποτέλεσμα να έχει απήχηση και να το ζητούν.

SM: Μου είπες αυτοσαρκασμός. Είναι ένας τρόπος αυτός να κρύψεις κάποιες ανασφάλειες?

Ανασφάλειες δεν έχω και είμαι εντάξει με τον εαυτό μου. Όμως συμφωνώ ότι μπορεί να κρύψεις κάτι πίσω από τον αυτοσαρκασμό όπως το να ντρέπεσαι και μέσα από το χιούμορ να το κρύβεις. Νομίζω ότι είμαι λίγο «αναίσθητος». Δεν ντρέπομαι και είμαι καλά με τον εαυτό μου.

 

SM: Συγκρίνοντας το χθες με το σήμερα πιστεύεις ότι η κρίση έχει καταβάλει τον κόσμο ψυχολογικά ώστε να μην διασκεδάζει;

Τώρα είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα από τότε. Η κρίση έχει καταβάλει τον κόσμο ψυχολογικά. Ακόμα και να τον καλέσεις χωρίς να χρειαστεί χρήματα αν δεν είναι καλά ψυχολογικά δεν θα έρθει. Η κρίση επηρέασε πρώτα τα λουλούδια, κατά δεύτερο την κατανάλωση του ποτού και τρίτον την έξοδο.

 

SΜ: Σε ευχαριστούμε που ήσουν μαζί μας και πες μας  ποιο είναι το secret must της ζωής σου?

Ευχαριστώ και εύχομαι την κορυφή για το περιοδικό σας. Έχω κρυφά πρέπει; (γέλια)

Ότι λέω να το κάνω, να είμαι αληθινός και να μην καταπιέζουμε την ελευθερία του άλλου, και για τέλος θα σου πω ότι ενώ είμαι απόλυτα δημοκράτης,για να λειτουργήσει μια ομάδα καλά πρέπει να υπάρχει «δικτατορία». Στην ομαδική δουλειά πιστεύω ότι αυτός που γνωρίζει καλά το αντικείμενο, να είναι αυτός που ακολουθούμε όλοι οι υπόλοιποι. Να σεβόμαστε την «κορυφή»! και φυσικά να έχουμε χιούμορ στη ζωή μας.

Κώστας Γόνης vision4reality secretmust

Ο D.J. GONIS έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες απ`τον κόσμο του θεάματος: Πάμελα, Κ. Τοπάζη, Ι. Λαζοπούλου, Λ. Πανταζής, Τ. Ζαχαράτος, Π. Καλίδης, Αλ. Ζαζόπουλος, Θέλξη, Τριαντάφυλλος, Κ. Καραφώτης, Γιάννα Τερζή, Αγγ.Ηλιάδη, Γ. Τάσσιος , Γ. Βασιλείου, Χ. Κωστόπουλος, Ελ. Γκρέκου, Ν. Σφυράκης, Η.Παλιουδάκης, Δ.Κόκοτας, Δάκης, Χ. Ακριτίδης, Στ. Ραφτόπουλος, Χ. Rivera, M.L.V, Κ. Κελεκίδου, Ν. Κουρκούλης, Λ. Γιαγκούση, Γ. Σαλαμπάσης, Σπ. Σπυράκος, Σ. Βόσσου, Μ. Σεφερλής, Κ. Στικούδη, Εύη Αδάμ, Ισ. Δάρρα, Β. Δασκαλούδη, Γ. Σπαλιάρας κ.α. Επίσης έχει συνεργαστεί με τις ορχήστρες του Αντώνη Γούναρη και του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Τον D.J. GONI Μπορείτε να τον βρείτε:

Facebook: https://www.facebook.com/djGonis

Facebook: https://www.facebook.com/pages/djGonis

Website: http://www.djgonis.gr/

 

 

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.