Secret Must logo

Μεγάλη ποσότητα μαζούτ στον όρμο των Σεληνίων

Περίπου 2.500 μετρικούς τόνους καύσιμα έχει στις δεξαμενές του το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», που βυθίστηκε το πρωί της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοδυτικά της Αταλάντης στη Σαλαμίνα. Διάσπαρτη ρύπανση ανοικτά του όρμου των Σεληνίων και εικόνες καταστροφής από τη μεγάλη ποσότητα πετρελαίου που διέρρευσε στη θάλασσα.

Χθες, κατά τις απογευματινές ώρες «το μαζούτ εξαπλώθηκε από την Κυνοσούρα στις ακτές των Σεληνίων» σύμφωνα με ενημέρωση του δήμου Σαλαμίνας.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναλαμβάνοντας την ευθύνη ανέθεσε την απορρύπανση σε αντιρυπαντικές εταιρείες που αναμένονται στις ακτές των Σεληνίων για τις απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού.

Για τον καθορισμό θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος με τις εταιρείας να διαβεβαιώνουν οτι «θα επαναφέρουν τις ακτές και την θάλασσα στην πρότερη κατάσταση».

Στο ναυάγιο πραγματοποιούνται εργασίες στεγανοποίησης από συνεργείο δυτών, έχει ποντιστεί πλωτό φράγμα. Στην επιχείρηση συμμετέχουν τρία ρυμουλκά, δύο αντιρρυπαντικά σκάφη και ένας πλωτός γερανός.

Ο πλοίαρχος και ο α’ μηχανικός του δεξαμενόπλοιου προσήχθησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Εκεί συνελήφθησαν για διάπραξη παραβάσεων από αμέλεια και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από εντολή εισαγγελέα.

Η έρευνα για τη δικογραφία που σχηματίστηκε συνεχίζεται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου, ενώ διορίστηκε πραγματογνώμονας προς εξακρίβωση των αιτίων και των συνθηκών του ναυαγίου.Μεγάλη ποσότητα μαζούτ στον όρμο των Σεληνίων

 

Πηγή:efsyn.gr

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.