Secret Must logo

Μοσχαράκι γιορτινό με δαμάσκηνα

Μοσχαράκι γιορτινό με δαμάσκηναΥλικά για 6-7 μερίδες:

  • 1500γρ. Νουά η ελία από μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μπαστουνάκι κανέλα
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ αλεύρι
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδελάκια
  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 3-4 δαφνόφυλλα
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
  • 3 κ.σ θυμάρι ξερό τριμμένο
  • 1 κλαράκι δεντρολίβανο
  • 400 γρ. ξερά δαμάσκηνα
  • ½ φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
    Μοσχαράκι γιορτινό με δαμάσκηνα

 

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε το μοσχαράκι έως ότου μαλακώσει καλά.
Στην συνέχεια το αποσύρουμε από την φωτιά το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί το αφήνουμε να στραγγίξει και κατόπιν το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε καλά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας το κρεμμύδι, το σκόρδο το καρότο, το σέλερι και και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε 2-3′ και στη συνέχεια προσθέτουμε το πελτέ το το κονιάκ τα δαμάσκηνα και όλα τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε ώσπου να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με άγριο ρύζι η με πουρέ πατάτας ή κάστανου.

Καλή σας όρεξη!!

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.