Secret Must logo

Μύθος ή αλήθεια; Η έλλειψη σεξ προκαλεί νεύρα στις γυναίκες;

Μύθος ή αλήθεια; Η έλλειψη σεξ προκαλεί νεύρα στις γυναίκες;Έρευνες έχουν προσπαθήσει να διαπιστώσουν αν η έλλειψη σεξ συνδέεται με την κακή ψυχολογική κατάσταση των γυναικών και την εμφάνιση εκνευρισμού.

Σε μια εποχή που το σεξ προβάλλεται τόσο έντονα και βρίσκεται τόσο εύκολα, τα άτομα που απέχουν σεξουαλικά μπορεί να νιώθουν μειονεκτικά, βιώνοντας αισθήματα ντροπής ή ενοχής, ειδικά σε περιπτώσεις που επιθυμούν μια πιο ενεργή σεξουαλική ζωή. Συχνά, συγκρίνουν τον εαυτό τους με αλλά σεξουαλικός ενεργά άτομα.

Το σεξ συμβάλλει στην σωματική και ψυχική μας ευεξία, οπότε στις περιπτώσεις που λείπει από τη ζωή μας μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία μας. Μια σχεδόν ανύπαρκτη σεξουαλική ζωή μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, δημιουργώντας εκνευρισμό, θυμό, έλλειψη υπομονής, ακόμα και σωματικές ενοχλήσεις όπως δερματικούς ερεθισμούς κ.α . Το σώμα μας στέλνει μηνύματα σχετικά με την ανάγκη μας να κάνουμε σεξ. Δεν είναι όμως πάντα εύκολο να τα αναγνωρίσουμε. Τα συναισθήματα που μας προκαλεί η έλλειψη σεξ μπερδεύονται εύκολα με αλλά συναισθήματα της καθημερινότητας όπως άγχος , εκνευρισμός, ανησυχία κλπ.

Μύθος ή αλήθεια; Η έλλειψη σεξ προκαλεί νεύρα στις γυναίκες;

Μια γυναίκα μπορεί να αντιλαμβάνεται την έλλειψη σεξουαλικής ζωής ως πλήγμα στη θηλυκή της υπόσταση. Ίσως θεωρεί ότι δεν είναι αρκετά αποδεκτή ή ποθητή από τους άνδρες και μπαίνει στη διαδικασία να αναρωτηθεί τι δεν κάνει η ίδια καλά. Θεωρώντας πολλές φορές ότι φταίει η ίδια, χρεώνεται προσωπικά την ευθύνη. Η πεποίθηση αυτή οδηγεί σαν αποτέλεσμα στη χαμηλή αυτοεκτίμηση, στην έλλειψη πίστης ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε σε μια σχέση, στο φόβο ύπαρξης κάποιου σεξουαλικού προβλήματος.

Η σεξουαλική μας έκφραση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καλή ψυχολογική μας κατάσταση και διάθεση. Είναι πιθανό ένα άτομο να πάσχει από μια καταθλιπτική ή αλλού είδους ψυχολογική διαταραχή χωρίς να το γνωρίζει με αποτέλεσμα να αναστέλλεται η σεξουαλική του ανάγκη.

Πάντως έρευνες επιβεβαιώνουν πως η έλλειψη σεξ επηρεάζει την γυναικεία ψυχολογία, όμως αναφέρουν πως η έλλειψη σε ξ οφείλεται πλέον σε πολλούς παράγοντες.

Ο καθηγητής Ντέιβιντ Σπίγκελχαλτερ λέει:

«Αυτά που δείχνουν τα στατιστικά για τη σεξουαλική συμπεριφορά, στην ουσία ρίχνει την ευθύνη της έλλειψης σεξ στο στρες του σύγχρονου τρόπου ζωής και της επαφής με οθόνες όπως η τηλεόραση, που αποσπούν την προσοχή. Κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Οι σύγχρονες γυναίκες εργάζονται επίσης πιο σκληρά. Περίπου 67% των γυναικών ηλικίας 16 έως 64 ετών έχουν δουλειά και εργάζονται περίπου σαράντα ώρες την εβδομάδα.

Τη συζήτηση για το θέμα συμπληρώνει ο Δρ. Γκέοφ Χάκετ, πρώην πρόεδρος της βρετανικής εταιρείας σεξουαλικής ιατρικής, που πιστεύει πως αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, το σεξ θα αποτελέσει «χαμένη τέχνη».τηλεόραση, που αποσπούν την προσοχή. Κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Οι σύγχρονες γυναίκες εργάζονται επίσης πιο σκληρά. Περίπου 67% των γυναικών ηλικίας 16 έως 64 ετών έχουν δουλειά και εργάζονται περίπου σαράντα ώρες την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Χάκετ, οι γυναίκες σήμερα είναι κουρασμένες. Επικεντρώνονται στα παιδιά. Μερικές εξουθενώνουν τον εαυτό τους στο γυμναστήριο, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τις ορμόνες και να καταστρέψει τις σεξουαλικές ορμές. Μια ενεργή σεξουαλική ζωή αντιθέτως κρατάει ενωμένο το ζευγάρι και χαρίζει μακροζωία».

Πηγή:mag.sigmalive.com

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.