Secret Must logo

Ρουμελιώτικη τυρόπιτα

ρουμελιώτικη τυρόπιτα

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ τυρί φέτα (κατά προτίμηση σκληρή)
  • 400 γρ διάφορα τυριά (όπως: τυρί Ολλανδίας ρεγκάτο, έμενταλ, γραβιέρα Νάξου)
  • 5 αυγά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 γιαούρτι 2%
  • 1 & 1/4 ποτήρι γάλα
  • Λάδι ανάμεικτο με μαγειρικό λίπος για το άλειμμα των φύλλων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: τρίβουμε τα τυριά και προσθέτουμε 4 αυγά χτυπημένα, το γιαούρτι και το γάλα. Η γέμιση πρέπει να είναι ρευστή και όχι πηκτή.

Χρησιμοποιούμε ένα ορθογώνιο ταψί 40 Χ 23 εκ.

Αλείφουμε το ταψί με το μείγμα λαδιού και κατόπιν στρώνουμε περίπου 4 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα στην βάση και στα τοιχώματα.

Τοποθετούμε ένα φύλλο τσαλακωμένο σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, το λαδώνουμε και σκορπάμε με ένα κουτάλι μερική από την γέμιση.

Συνεχίζουμε έτσι, δηλαδή φύλλο & γέμιση.

Κρατάμε 2 φύλλα για την επιφάνεια.

Αφού τελειώσει η γέμιση, γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν προς το εσωτερικό του ταψιού.

Στο μέρος του ταψιού που έχει μείνει ακάλυπτο, τοποθετούμε το ένα από τα φύλλα που έχουμε κρατήσει, διπλώνοντάς το σε τρία μέρη και λαδώνοντας ενδιάμεσα. Κατόπιν τοποθετούμε μισό από το τελευταίο φύλλο κατά μήκος του ταψιού και λαδώνουμε.

Τέλος, τοποθετούμε το υπόλοιπο μισό φύλλο και χαράζουμε με ένα μυτερό μαχαίρι τα κομμάτια, προσέχοντας να μην έρθει στην επιφάνεια η γέμιση.

Αλείφουμε τα φύλλα με ένα χτυπημένο αυγό για να μην σηκωθούν τα φύλλα επάνω και για να πάρει καλύτερο χρώμα η τυρόπιτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180C για περίπου 30 με 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσό χρώμα η τυρόπιτα.

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.