Secret Must logo

Στα ύψη και τα καύσιμα το 2017

Στα ύψη και τα καύσιμα το 2017Μια δύσκολη χρονιά με πολλές ανατροπές στην καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών θα είναι το 2017, με μια σειρά τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες να παίρνουν την ανηφόρα.

Πρεμιέρα θα κάνουν οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων μόλις την 1η Ιανουαρίου. Αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις σε καύσιμα, τσιγάρα, καφέ, καθώς και σε λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και Ιντερνετ.
Με τις διεθνείς τιμές των καυσίμων να ακολουθούν ανοδική πορεία τους τελευταίους μήνες, οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις έρχονται να πυροδοτήσουν νέο κύμα ακρίβειας.
Συγκεκριμένα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης η επιβάρυνση αγγίζει τα 8 λεπτά ανά λίτρο. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ.
Ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου και όπως προκύπτει από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων που δημοσιεύει το υπουργείο έχει παρατηρηθεί αύξηση στις τιμές. Συγκεκριμένα στις 2 Δεκεμβρίου η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν στο 1,434, ενώ στις 16 Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στα 1,466 ευρώ.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/sta-ipsi-ta-kafsima-ti-allazi-apo-tin-1i-ianouariou-tou-2017

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.