Secret Must logo

Τα βότανα στη ζωή μας – Άνηθος

Τα βότανα στη ζωή μας - ΆνηθοςΑντιφλεγμονώδες, διουρητικό, στομαχικό, αρωματικό.

Επιστημονική ονομασία: Anethum graveolens

Χρήσιμα μέρη: σπόροι, φύλλα, άνθη, ρίζες

 

 

Ενδείξεις:

  • Στομαχικές διαταραχές
  • Προβλήματα ούρησης
  • Πέτρες στα νεφρά
  • Αϋπνία
  • Κολικοί των νεφρών
  • Δυσπεψία

Είναι ένα εξαιρετικό καταπραϋντικό για το φούσκωμα των εντέρων και ειδικά στα παιδιά και επιφέρει γρήγορα ανακούφιση στους κολικούς εντέρων που συνήθως συνοδεύουν το φούσκωμα. Για το αναστατωμένο στομάχι καλό είναι και το τσάι από άνηθο. Ανοίγει την όρεξη, καταπολεμά την αϋπνία και είναι ότι καλύτερο για την κακοσμία του στόματος

Παρασκευή-δοσολογία

Αφέψημα: Βράζουμε 2 κουταλάκια σπόρους σε ένα λίτρο ζεστό νερό για 10-15 λεπτά. Πίνουμε από μισό φλιτζάνι, 1-2 φορές την ημέρα σε μικρές γουλιές.

Νερό από άνηθο: Αφήνουμε τα κλωνάρια με άνθη Άνηθου να μουλιάσουν όλη νύχτα, σε θερμοκρασία δωματίου. Πίνουμε 1-2 φλιτζάνια την ημέρα.

Άλλες χρήσεις:

Στα φαρμακεία μπορούμε να βρούμε αποσταγμένο νερό άνηθου. Μια πολύ ωραία ιδέα χρήσης του άνηθου είναι να βάλουμε σε ένα μπουκάλι παρθένου ελαιόλαδου ένα κλωναράκι δεντρολίβανου και 3 κλωναράκια άνηθο και εφόσον περάσουν αρκετές μέρες, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στα μαριναριστά, στα ψητά και σε σαλάτες.

Παρενέργειες:

Σε περίπτωση εγκυμοσύνης να μην χρησιμοποιείται γιατί μπορεί να προκαλέσει αποβολή. Και η συχνή χρήση αφεψήματος με σπόρους μπορεί να προκαλέσει εξασθένιση της όρασης.

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.