Secret Must logo

Τα βότανα στη ζωή μας – Γκρέιπφρουτ

Τα βότανα στη ζωή μας - ΓκρέιπφρουτΧωνευτικό, στομαχικό, αντισηπτικό, τονωτικό, διουρητικό.

Επιστημονική ονομασία: Citrus paradisi

Χρήσιμα μέρη: Το φρούτο

 

 

Ενδείξεις:

  • Δίαιτα
  • Καρκίνος
  • Κυτταρίτιδα
  • Παχυσαρκία
  • Πέψη
  • Συκώτι
  • Χοληστερίνη

Δίαιτα: Τα γκρέιπφρούτ είναι μια καλή τροφή για να τη συμπεριλάβουμε σε λογικές δίαιτες για απώλεια βάρους. Εκατό γραμμάρια γκρέιπφρουτ περιέχουν γύρω στις 30-33  θερμίδες και η μεγάλη περιεκτικότητα του σε ίνες και πηκτίνη ικανοποιούν και περιορίζουν την πείνα.

Καρκίνος: Επιστημονική έρευνα που διεξήχθη στο Μόντρεαλ το 1977 πάνω σε ποντίκια τα οποία χορηγούνταν με χυμό γκρέιπφρουτ στη θέση πόσιμου νερού, είχαν λιγότερους όγκους και μεταστάσεις. Τα κόκκινα και τα ρόζ γκρέιπφρουτ μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη.

Συκώτι: Ασκεί ισχυρή αποστραγγιστική επίδραση στους χοληδόχους πόρους.

Χοληστερίνη: Μετά από έρευνα που έγινε έδειξε ότι ο χυμός γκρέιπφρουτ μείωσε τα επίπεδα χοληστερίνης κατά 32%

Άλλες χρήσεις:

Μερικοί άνθρωποι με ρευματοειδή αρθρίτιδα, λύκο και άλλες φλεγμονώδες διαταραχές δηλώνουν ότι το να τρώει κάποιος γκρέιπφρουτ καθημερινά φαίνεται ότι καταπραΰνει τα συμπτώματά τους.

Παρενέργειες – Προφυλάξεις:

Ο χυμός του φρούτου αναστέλλει ένα ειδικό ένζυμο στα έντερα που είναι υπεύθυνο για την φυσική αποσύνθεση και αποβολή πολλών φαρμάκων. Όταν η δράση του ενζύμου αυτού μπλοκαριστεί τότε τα επίπεδα των φαρμάκων αυτών στο αίμα αυξάνονται και μπορούν να οδηγήσουν σε τοξικά αποτελέσματα. Οπότε καλό θα ήταν να συμβουλευόμαστε πρώτα τον γιατρό μας αν θα κάνουμε συνδυασμό των δύο.

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.