Secret Must logo

Χρυσά μετάλλια στα φετινά Global Music Awards για τις Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου

Χρυσά μετάλλια στα φετινά Global Music Awards για τις Αρετή και Ιωάννα ΣπανομάρκουΜετά τις πολλαπλές διεθνείς διακρίσεις του, σε πολύ θερμό κλίμα παρουσιάστηκε ο νέος κοινωνικός δίσκος με τίτλο «Ελλάς Πολιτική Κρατούμενη» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο UpStage.

 Οι διεθνώς διακεκριμένες μουσικοσυνθέτριες/στιχουργοί και δημιουργοί αυτού του έργου, οιΑρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου, παρουσίασαν ζωντανά με την ορχήστρα τους, αυτό το κοινωνικό-πολιτικό μουσικό έργο, αποδεικνύοντας ότι μεσούσης της κρίσης, η μουσική δημιουργία στη χώρα μας δεν μένει αμέτοχη, αλλά αντιθέτως εκφράζει την φωνή του κόσμου και το λαϊκό αίσθημα.

Χρυσά μετάλλια στα φετινά Global Music Awards για τις Αρετή και Ιωάννα ΣπανομάρκουΠαράλληλα με την παρουσίαση, έγινε και η απονομή των χρυσών μεταλλίων στις δυο συνθέτριες, οι οποίες βραβεύτηκαν καταλαμβάνοντας στην πρώτη θέση σε 3 κατηγορίες στα φετινά Global Music Awards που διεξήχθησαν στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Τα μετάλλια παρέδωσε ο πρόεδρος της δισκογραφικής FM Records, Νίκος Κούρτης από όπου κυκλοφορεί το 2-πλό αυτό album, κατά παραίνεση του προέδρου των Global Music Awards,Tomas Baker, σε μια συγκινητική τελετή, η οποία αποτελεί την πρώτη απονομή τέτοιου βεληνεκούς που γίνεται στη χώρα μας.

Χρυσά μετάλλια στα φετινά Global Music Awards για τις Αρετή και Ιωάννα ΣπανομάρκουΤην βραδιά παρουσίασε η Ελπίδα Μηναδάκη, ενώ την εναρκτήρια ομιλία έκανε ο θρυλικός ηχολήπτης της Columbia, DPH, PDR, Sigma Studios Γιάννης Παπαϊωάννου, αποκαλύπτοντας μερικά backstage από την δημιουργία του δίσκου.

Τα τραγούδια και τις αφηγήσεις του δίσκου εκτέλεσαν επι σκηνής σύσσωμοι οι ερμηνευτές και μουσικοί που ακούγονται στον δίσκο, σε ένα εορταστικό και πολύ ηλεκτρισμένο από συναισθήματα κλίμα.

Χρυσά μετάλλια στα φετινά Global Music Awards για τις Αρετή και Ιωάννα ΣπανομάρκουΤις δυο συνθέτριες τίμησαν με την παρουσία τους καλοί φίλοι και εκλεκτοί εκπρόσωποι του χώρου της μουσικής, όπως ο συνθέτης Νικήτας Βοστάνης, η στιχουργός Αρετή Κελερμένου, ο κορυφαίος μηχανικός ήχου Γιάννης Ιωαννίδης (ο οποίος μάλιστα επιμελήθηκε τον κρυστάλλινο ήχο του album κάνοντας το mastering), η δημοσιογράφοςΌλγα Παπακυριακού, η υπέροχη Crossover Soprano Μάνια Βλαχογιάννη, ο στιχουργόςΓιάννης Γεωργίου, ο Πόντιος λυράρης και ερμηνευτής Κώστας Αγέρης (ο οποίος συμμετείχε μάλιστα στις ηχογραφήσεις του δίσκου παίζοντας σε 2 κομμάτια), ο σκηνοθέτηςΝίκος Φουσέκης, αλλά και ο συνθέτης και παραγωγός Άγγελος Σφακιανάκης.

Το παρόν έδωσε επίσης στη βραδιά η ιατρός και ζωγράφος του συγκλονιστικού πίνακα του εξωφύλλου, κα Μαγδαληνή Ράπτη. Ένα έργο τέχνης γεμάτο συμβολισμούς, που απεικονίζει την Ελλάδα ως δέσμια, με δεσμά οικονομικά, που την ψυχή της κατατρώγουν οι Άρπυιες.
Χρυσά μετάλλια στα φετινά Global Music Awards για τις Αρετή και Ιωάννα ΣπανομάρκουΣτον δίσκο συμμετεχουν 9 ερμηνευτές, μεταξύ των οποίων και ο διάσημος Πορτογάλος και φιλέλληνας τραγουδοποιός και ποιητής της Ελευθερίας Luis Gonzaga, ο οποίος δεν μπόρεσε να κανει το ταξίδι και να παραστεί, αλλά έστειλε ένα θερμό βίντεο συμπαράστασης για τον ελληνικό λαό και τα όσα βιώνει αυτή την περίοδο, συγκρίνοντας τα με αυτά που παρομοίως συμβαίνουν στην πατρίδα του.

Το ηχηρό μήνυμά τους επί σκηνής έδωσαν με ενθουσιασμό άπαντες οι τραγουδιστές του δίσκου: η σπουδαία ερμηνεύτρια Νάντια Καραγιάννη (όπου στον δίσκο καταθέτει κάποιες από τις κορυφαίες ερμηνείες της καριέρας της), οι άξιοι και υπερταλαντούχοι εκπρόσωποι της νέας γενιάς ερμηνευτών Βασίλης Αρχιτεκτονίδης, Σωτήρης Ψυλλάκης και Γιώργος Λάσκαρις, ο ξακουστός Πόντιος τραγουδιστής Δημήτρης Καρασαββίδης (σε μια ανατρεπτική ερμηνεία που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα), και ο γνωστός ρεμπέτης Γιώργος Ράπτης, που υπογράμμισε τον λαϊκό χαρακτήρα του έργου. Τα κείμενα αφηγήθηκε με μοναδική εκφραστικότητα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Σταματίου.

Στο μπουζούκι απολαύσαμε ένα πολύ δυνατό δίδυμο. Τον διάσημο δεξιοτέχνη και σολίστΓιώργο Ξενοκώστα (τον στενό συνεργάτη και φίλο της Ιωάννας&της Αρετής Σπανομάρκου που βρίσκεται παρών σε όλους τους δίσκους τους), και τον εξαίρετο Γιάννη Σκαρή.  Στο βιολί ο ανεπανάληπτος Ικαριώτης βιολιστής Νίκος Φάκαρος, στα κρουστά τον ρυθμό της βραδιάς έδωσε η δυναμική Νάνσυ Αγγελάκη παίζοντας από ντραμς μέχρι νταούλι, ενώ ο Βασίλης Αρχιτεκτονίδης, εκτός από ερμηνευτής, χάρισε και δύο απολαυστικές πιανιστικές εκτελέσεις σε δύο τραγούδια του δίσκου. Το τραγούδι Presente που στον δίσκο ερμηνεύει ο Luis Gonzaga, ο οποίος υπογράφει και τους στίχους του εν λόγω κομματιού, στην παρουσίαση ερμήνευσε ο γνωστός γλωσσολόγος και ακαδημαϊκός, Δρ. Παναγιώτης Κριμπάς. Επιπλέον, στην ποντιακή λύρα συμμετείχε ο νεαρός και πολύ ταλαντούχος Γιώργος Θεοδωρίδης. Στην κιθάρα ο υπέροχος κιθαριστής Νίκος Βαρβαρέσος, και στο μπάσο ο Τάσος Ρούσσης.

Άκουστε ολόκληρο τον δίσκο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=My0MYAj87YU

Ακούστε στιγμιότυπο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Vh-nhY8b_S0&list=PLJKifYN5MBSSx3pCfOPBEBnGinfShLSeU&index=1

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.