Secret Must logo

Χρυσό μετάλλιο για την θεατρική μουσική των Ι&Α Σπανομάρκου

 Χρυσό μετάλλιο για την θεατρική μουσική των Ι&Α Σπανομάρκου

Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησαν οι Ι&Α Σπανομάρκου, στα Global Music Awards στην Καλιφόρνια, με μουσική για το θέατρο!

Διεθνές Χρυσό μετάλλιο για την μουσική της παράστασης «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς, που παίζεται στο Θέατρο Διάνα, κατέκτησαν οι αδελφές Σπανομάρκου.
Ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο σε διεθνή μουσικό διαγωνισμό έφεραν στη χώρα μας τα …«χρυσά κορίτσια» Ιωάννα & Αρετή Σπανομάρκου, οι μουσικοσυνθέτριες/στιχουργοί που τα τελευταία χρόνια με τις συνθέσεις τους σαρώνουν τα βραβεία και τις κορυφαίες θέσεις σε σημαντικότατους μουσικούς διαγωνισμούς, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε μουσικούς με πολλαπλά Grammy. Αυτή τη φορά, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στα Global Music Awards, στην Καλιφόρνια, με το album της πρωτότυπης μουσικής που έγραψαν για την θεατρική παράσταση «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»!

 Χρυσό μετάλλιο για την θεατρική μουσική των Ι&Α Σπανομάρκου

Λίγα λόγια για την θεατρική παράσταση:
Η διαχρονική και απόλυτα χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς, ζωντανεύει στο Θέατρο Διάνα μέχρι 13 Ιανουαρίου 2019, για θεατές από 8 έως 108 ετών! Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη (γνωστή από τους 12 Ενόρκους και το Εκτός Ύλης) η οποία υπογράφει και τη θεατρική διασκευή, παραμένοντας πιστή στο πρωτότυπο κείμενο και λόγο του Ντίκενς.

Στον απαιτητικό ρόλο του τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρούτζ, ο εξαιρετικός ηθοποιός Θανάσης Κουρλαμπάς. Μαζί του ένας 15μελής θίασος, ενώ σε ρόλο έκπληξη εμφανίζεται και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης!

 Χρυσό μετάλλιο για την θεατρική μουσική των Ι&Α Σπανομάρκου

 Πολλά χορευτικά, κοστούμια εποχής, εντυπωσιακοί φωτισμοί, βιντεοπροβολές, και πολύ όμορφες ερμηνείες που υπογραμμίζονται από την επιβλητική μουσική υπόκρουση δύο δημιουργών που έχουν φέρει στην Ελλάδα διεθνή βραβεία με την μουσική τους. Πρόκειται για τις διεθνώς διακεκριμένες μουσικοσυνθέτριες/στιχουργούς Αρετή&Ιωάννα Σπανομάρκου, που έχουν επιμεληθεί τη μουσική, τους στίχους, αλλά και τα ηχητικά εφέ της παράστασης, συστήνοντας μάλιστα και… δύο νέα κάλαντα Χριστουγέννων τα οποία μένουν στα χειλη των θεατών, μετά το πέρας της παράστασης!

Τα «Κάλαντα των Φετινών Χριστουγέννων» και το τραγούδι «Ελπίδα Χρυσή».

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
https://www.youtube.com/watch?v=mPb7klv3BA8

ΛΟΝΔΡΕΖΙΚΟ ΒΑΛΣ
https://www.youtube.com/watch?v=uEbT2ifOQDk

Για την μουσική επένδυση, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο κράμα συμφωνικής μουσικής με στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής, κατι ανάλογο που εχει κανει στο παρελθόν ο Βαγγέλης Παπαθανασίου. Από το πρώτο λεπτο, οι πλούσιες ενορχηστρώσεις και ένα μείγμα οργάνων κλασσικής ορχήστρας, γκάιντας και άλλων τοπικών οργανων, σε παραπέμπουν στον χρόνο και στον τόπο όπου διαδραματίζεται η ιστορία του Σκρουτζ, δηλαδή στο Βικτωριανό Λονδίνο της εποχης του Ντικενς, περι το 1800. Ένα εργο που μας τοποθετεί απευθείας στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα, και εχει βαθύτερα νοήματα που αγγίζουν τις ψυχές των ανθρώπων.

Στις αρχές του Δεκεμβρίου 2018, ανακοινώθηκαν οι νικητές των Global Music Awards, από τον πρόεδρο της διοργάνωσης Thomas Baker, ανάμεσα στους οποίους οι διεθνώς διακεκριμένες μουσικοσυνθέτριες Ιωάννα & Αρετή Σπανομάρκου κέρδισαν το Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία «Best Album/Original Score» που αφορά την πρωτότυπη μουσική για θέατρα και ταινίες.  Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες μουσικές διοργανώσεις στο επίκεντρο της μουσικής βιομηχανίας στην Καλιφόρνια, που στηρίζεται από το περιοδικό Billboardστο νικητήριο βάθρο της οποίας έχουν περάσει σημαντικότατες προσωπικότητες της μουσικής, και κάτοχοι Grammy, όπως ο διεθνούς φήμης μαέστρος Gustavo Dudamel (που διατελεί διευθυντής της Φιλαρμονικής του Los Angeles, και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σικάγο), του συνθέτη και επίσης κάτοχου βραβείου Grammy, Ricki Kej, του συνθέτη συμφωνικής μουσικής Eric Funk, της συνθέτριας Esperanza Spalding που της έχουν απονεμηθεί 4 βραβεία Grammy, αλλά και ο συνθέτης μουσικής για δημοφιλέστατες ταινίες, σειρές και video games Jeff Broadbent (X-MEN, NCIS, Criminal Minds, κ.α. ).
 Οι εξέχουσες Ελληνίδες συνθέτριες έχουν κερδίσει ακόμα μια φορά στον ίδιο διαγωνισμό το 2017, λαμβάνοντας μάλιστα και την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση “Best of Show” για το album τους «ΕΛΛΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ». Μέσα σε λίγα χρόνια, η Αρετή και η Ιωαννα Σπανομάρκου, κατάφεραν να αποκτήσουν διεθνή αναγνώριση, καθώς έφεραν και άλλα βραβεία με τις συνθέσεις τους, όπως το 2013 που κέρδισαν στον τελικό του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Μουσικής Σύνθεσης (ISC στο Nashville, στις ΗΠΑ), με το ορχηστρικό συρτάκι τους «Αμέθυστος».  Η πορεία τους συνεχίζεται με την βραβευση αυτή για την μουσική που συνέθεσαν για την παράσταση «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία».

 Χρυσό μετάλλιο για την θεατρική μουσική των Ι&Α Σπανομάρκου

Οι αδελφές Σπανομάρκου με τις συνθέσεις και τις ενορχηστρώσεις τους έχουν καταφέρει να αποδώσουν με ακρίβεια τις συναισθηματικές εναλλαγές που αποτυπώνονται στο έργο του Ντίκενς, προσφέροντας μια πλούσια μουσική επένδυση, που ενισχύει τις ερμηνείες των αξιόλογων ηθοποιών της παράστασης οι οποίοι  ξεδιπλώνουν τον καλύτερο τους εαυτό, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Κωνσταντίνας Νικολαϊδη.

Δείτε σκηνές από την πολύμηνη προετοιμασία: https://www.youtube.com/watch?v=2TFDFqdr70A

Ακόμα ένας λόγος για να παρακολουθήσετε το κλασσικό έργο του Κάρολου Ντίκενς

Μια ιστορία που εχει μείνει στα κλασσικά εργα της λογοτεχνίας, και όχι τυχαία γιατι έχει πολλά μηνύματα, για την ζωή και την αλληλεγγύη.

Φέτος έρχεται ΜΙΑ (άκρως) ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ που… όπως επισημαίνει και ο συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου… «Μακάρι να μας στοιχειώσει για πάντα».

Κάθε Κυριακή στις 12.00 και στις 15.00

Επιπλέον παραστάσεις: 10 Νοεμβρίου, 22 & 29 Δεκεμβρίου και 5 Ιανουαρίου στις 14.00 και 25, 26 Δεκεμβρίου και 1, 2 Ιανουαρίου στις 12.00.

Στο ταμείο του θεάτρου διατίθενται εισιτήρια για ΑΜΕΑ μαθητές-φοιτητές και ανέργους.

Παίζουν:

Θανάσης Κουρλαμπάς, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Τατιάνα Μελίδου, Νίκος Βατικιώτης, Κωνσταντίνος Μπάζας, Παναγιώτα Χαϊδεμένου, Κατερίνα Κωνσταντέλλου, Αλεξία Στολιδάκη, Μελισσάνθη Ρεγκούκου, Γιάννης Φιλίππου, Βαγγέλης Ζάπας, Βασίλης Φακανάς, Άννα Μάγκου

Κείμενο: Κάρολος Ντίκενς
Μετάφραση: Μαρία Σ. Μπλάνα
Διασκευή/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Σκηνικά/Επιμέλεια κοστουμιών: Πολυτίμη Μαχαίρα
Πρωτότυπη μουσική/Στίχοι/Ενορχήστρωση/Ηχητικά Εφέ: Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου
Κίνηση/Χορογραφίες: Χριστίνα Φωτεινάκη
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Make-up artist & special effects: Ράνια Γιαννάκη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαγδαληνή Παλιούρα & Κωνσταντίνος Μουταφτσής
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς
Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης
Video: Robin Beer
3d mapping: Ερατώ Τζαβάρα
Παραγωγή: A PRIORI

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.