Previous Story
Πατατούλες με αυγά στο φούρνο
Προτείνει η Chef Έφη Αλεβίζου
Μία εύκολη συνταγή, για όλους τους φίλους και φίλες!

- 750gr. πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
- 6 αυγά βραστά σφικτά
- 125γρ. ζαμπόν
- 250γρ. ντομάτες
- 1/4 του λίτρου γάλα
- 3 αυγά
- 1 κουτ.γλυκού κοφτό αλάτι
- 50γρ. τυρί τριμμένο κίτρινο της αρεσκείας σας
- 30γρ. βούτυρο
- λίγο μαϊντανό
- βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί
- λίγο μοσχοκάρυδο
- αλάτι,πιπέρι

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια.Το ίδιο κάνουμε και με τα σφικτά αυγά,το ζαμπόν και τις ντομάτες.
Αφού αλείψουμε το ταψί ή πυρέξ με βούτυρο το γεμίζουμε διαδοχικά πρώτα με τις πατάτες,τα αυγά,το ζαμπόν και στο τέλος την ντομάτα.
Αλατίζουμε σε κάθε στρώση.Χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα και το νοστιμεύουμε με λίγο μοσχοκάρυδο,αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε επάνω από τα υλικά του ταψιού μας.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με το τυρί και σκορπάμε το βούτυρο κομμάτια σε διάφορα σημεία.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου.
Το σερβίρουμε ζεστό, με σαλάτα της αρεσκείας μας.


Καλή Επιτυχία!!
Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!
Spread the love