Secret Must logo

Απίστευτες εικόνες από τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Απίστευτες εικόνες από τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Ο σεισμός των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 01:31 τα ξημερώματα της Παρασκευής (21.07.2017) και κόστισε τη ζωή σε δυο ανθρώπους στην Κω, είχε επίκεντρο πιο κοντά στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας.

Και όπως στην Κω και στη Ρόδο έτσι και στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, προκλήθηκε πανικός. Ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ ταρακούνησε όλα τα Δωδεκάνησα – Τσουνάμι σχεδόν ενός μέτρου . Η θάλασσα βγήκε στην στεριά ενώ συντρίμμια από κτίρια είναι σχεδόν παντού. Δεν μπορεί να δέσει κανένα πλοίο στο λιμάνι – Λειτουργικό το αεροδρόμιο.

Απίστευτες εικόνες από τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ Οι εικόνες που «έρχονται» από την Τουρκία δείχνουν τις στιγμές πανικού που επικράτησαν σε πολλές περιοχές της Αλικαρνασσού, κυρίως, από τον σεισμό των 6,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι NTV ανέφερε ότι υπήρχαν αρκετοί αισθητοί μετασεισμοί, με έναν 4,6 βαθμών να σημειώνεται στις 1:52 π.μ.

Απίστευτες εικόνες από τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ Το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε δηλώσει αρχικά ότι ο σεισμός ήταν 6,9 βαθμών, το οποίο διόρθωσε αργότερα σε 6,7 βαθμούς. Η υπηρεσία καταστροφών και διαχείρισης επειγόντων περιστατικών της Τουρκίας, ωστόσο, δήλωσε ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 6,3 βαθμών.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στη Μαρμαρίδα, εκτός από την Αλικαρνασσό και την Κνίδο, στην ευρύτερη περιοχή της Μούγλας. Η κυβερνήτης της περιφέρειας Μούγλας, Εσενγκιούλ Τσιβελέκ, είπε ότι έχουν αναφερθεί μικροί τραυματισμοί, ενώ ο δήμαρχος της πόλης τόνισε ότι υπήρξαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Αλικαρνασσού Μεχμέτ Κοτσαντόν αναφέρθηκαν μικρές ρωγμές σε μερικά παλιά κτίρια.

Απίστευτες εικόνες από τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Απίστευτες εικόνες από τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

 

Πηγή:newsitamea.gr

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.