Secret Must logo

Απανθρακωμένος στο αυτοκίνητο βρέθηκε ο Έλληνας πρέσβης

Απανθρακωμένος στο αυτοκίνητο βρέθηκε ο Έλληνας πρέσβηςΈνα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στη Βραζιλία, καθώς οι αρχές της χώρας εντόπισαν ένα καμμένο ΙΧ με μια απανθρακωμένο σορό, η οποία εκτιμούν ότι ανήκει στον αγνοούμενο από τη Δευτέρα Έλληνα πρέσβη στο Ρίο της Βραζιλίας, Kυριάκο Αμοιρίδη.

Τις σχετικές πληροφορίες μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Globo, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ωστόσο η αστυνομία επισήμως δεν το επιβεβαίωσε.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ταυτοποίηση, συνεχίζονται οι έρευνες σε σχέση με αυτή την εξέλιξη» επισήμανε σήμερα το πρωί σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, σχολιάζοντας την είδηση που μετέδωσαν διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία, βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε Ι.Χ που είχε νοικιάσει.

«Ο κ. Αμοιρίδης βρισκόταν σε άδεια εορτών και η πρεσβεία ενημερώθηκε για την εξαφάνιση στις 28 Δεκεμβρίου» τόνισε ο υφυπουργός, ο οποίος εξέφρασε την ευχή να υπάρξει αίσιο τέλος στην υπόθεση.

Αναμονή ιατροδικαστικής εξέτασης για απανθρακωμένη σορό

Εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης και ταυτοποίησης από τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, επιβεβαιώθηκε κατόπιν επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας ότι το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου της πόλης του Ρίο, στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένη σορός, είχε νοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη.

Απανθρακωμένος στο αυτοκίνητο βρέθηκε ο Έλληνας πρέσβηςΣύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική πρεσβεία έχει ζητήσει από το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας την άμεση διενέργεια εκ μέρους των αρμόδιων ιατροδικαστικών αρχών του ελέγχου και της σχετικής ταυτοποίησης και επίσημη ενημέρωση μόλις τα αποτελέσματα των ερευνών γίνουν γνωστά.

Το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια, σε στενή συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση της πορείας των ερευνών για τον εντοπισμό του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, στη Βραζιλία σπεύδει άμεσα, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπούενος ‘Αιρες Δημήτριος Ζεβελάκης, προκειμένου να συνδράμει το έργο της πρεσβείας μας στην Μπραζίλια.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το τηλεοπτικό δίκτυο Globo, η αστυνομία της Βραζιλίας εντόπισε μία σορό σε καμμένο αυτοκίνητο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, οι βραζιλιάνικες αρχές εκτιμούν ότι η σορός ανήκει στον Έλληνα πρέσβη. Εκπρόσωπος της αστυνομίας στον οποίο απευθύνθηκε το Reuters δεν ήταν διαθέσιμος για σχολιασμό.

To Globo μετέδωσε πλάνα που δείχνουν ένα καμμένο λευκό αυτοκίνητο, σημειώνοντας ότι οι πινακίδες του αυτοκινήτου ταιριάζουν με εκείνες του οχήματος που είχε νοικιάσει ο Έλληνας πρέσβης.

Όπως ανέφεραν δημοσιεύματα, ο πρεσβευτής της Ελλάδας εξαφανίστηκε προ τεσσάρων ημερών και την υπόθεση διερευνούσε η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μπραζίλια ενημερώθηκε από τους οικείους του πρέσβη ότι δεν είχε καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του τις τελευταίες ημέρες. Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Αμοιρίδης είχε μεταβεί στο Ρίο κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης άδειάς του.

Πηγή προσκείμενη στην ελληνική πρεσβεία, μιλώντας στην εφημερίδα Folha, δήλωσε ότι η πρεσβεία ενημέρωσε την αστυνομία και το υπουργείο της Βραζιλίας, καθώς και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αξιωματούχος ανέφερε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα».

Δεύτερος αξιωματούχος μιλώντας στην εφημερίδα Folha δήλωσε: «Αναμένουμε τις βραζιλιάνικες αρχές».

Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί ως πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.

Απανθρακωμένος στο αυτοκίνητο βρέθηκε ο Έλληνας πρέσβηςΤο υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα, στην οποία ανέφερε:

«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από τη Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του. Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες».

Ποιος είναι ο Κυριάκος Αμοιρίδης

Το site της ελληνικής πρεσβείας αναφέρει πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1957, στην Βέροια. Σπούδασε Νομική στη Θεσσαλονίκη, ενώ πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο της διπλωματίας το 1985 και έγινε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στη Βραζιλία το 2016. Παλαιότερα υπήρξε πρέσβης στην Λιβύη ενώ εργάστηκε στην ελληνική πρεσβεία της Σερβίας. Ο Κυριάκος Αμοιρίδης γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά και σέρβικα, και είναι παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού.

 πηγή:ethnos.gr
Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.