Secret Must logo

Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ

Εύθυμες Κυράδες του ΟυίνδσορΤου Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Η κωμωδία “Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ” του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ είναι σε διασκευή και μετάφραση Νίκης Τριανταφυλλίδη είναι προσαρμοσμένη για να ανέβει με σύγχρονο τρόπο σε μορφή Bar-Theater σε σκηνοθεσία Ζωής Μασούρα.

Ο Φάλσταφ, ένας ευγενής σπάταλος στα γλέντια, που δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπηρέτες του, σκαρφίζεται διάφορες απάτες και κλεψιές με όπλο τη γοητεία που νομίζει πως ασκεί πάνω στις γυναίκες. Οι Κυράδες του Ουίνδσορ όμως που εκτός απο χαρούμενες είναι και τίμιες τον βάζουν στη θέση του με σκληρό και χαριτωμένο τρόπο.

Αν και δεν είναι γνωστό το πότε γράφτηκε το έργο απ τον Σαίξπηρ, είναι πιθανό να ανεβάστηκε για πρώτη φορά το 1597, ενώ δημοσιεύτηκε σε κείμενο το 1602.

Αυτή η υπεροψία του ατόμου “σε μένα όλα επιτρέπονται” – η τάση να χρησιμοποιεί τους άλλους σύμφωνα με το δικό του συμφέρον, κάνει τον Σερ Τζων Φάλσταφ “σύγχρονο ήρωα” και μάλιστα χωρίς να του χρειάζεται η γραφική κοιλιά. Αυτός που νιώθει εξυπνότερος απ τους άλλους, που θεωρεί ακαταμάχητο τον εαυτό του είναι πάντα ευχάριστο να βλέπουμε να τον βάζουν στη θέση του εκείνοι που νομίζει πως τους παίζει στα δάχτυλα. Οι θεατές σαν τις Εύθυμες Κυράδες παρακολουθούν αυτόν τον υψηλότερα ιστάμενο αλλά όμως χρεοκοπημένο να γίνεται ρεζίλι.

 

Συντελεστές παράστασης:

Βοηθός σκηνοθέτη-Μακέτα:Γιάννης Πατρίκιος

Μουσική επιμέλεια:Ζωή Μασούρα

Τεχνικός ήχου&φώτων-φωτογραφία:Kamel Abdi

Παίζουν κατα σειρά εμφάνισης: Φάλσταφ: Γιάννης Πατρίκιος, Σβέλτη:Χρυσούλα Μπαλατσούρα, κα Παίητζ:Μαρία Λάζαρη-Ζωή Μασούρα , κα Φόρντ:Αντριαννα Ρωμανου, κος Φόρντ:Ξενοφώντας Χατζης – Νίκος Χρηστίδης- Νασος Παπασταθης.

Η παρασταση θα γινει στο χωρο Ελιον , την Παρασκευη 14/2/2014,στις 8.30μμ,Αγαθαρχου 5 Ψυρρη,τηλ 2103252728.

Είσοδος ελεύθερη με συνεισφορά.

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.