Secret Must logo

Η Αντζελίνα Τζολί απηύθυνε έκκληση σήμερα για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας

Η Αντζελίνα Τζολί απηύθυνε έκκληση σήμερα για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίαςΗ Αντζελίνα Τζολί απηύθυνε έκκληση σήμερα να ενταθούν οι προσπάθειες για την καταγραφή και τη δικαστική διερεύνηση των βιασμών και της σεξουαλικής βίας σε εμπόλεμες περιοχές.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είχε συνεργαστεί πριν από πέντε χρόνια με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, τον Ουίλιαμ Χέιγκ, προκειμένου να ξεκινήσουν μια παγκόσμια πρωτοβουλία με στόχο τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια των πολέμων, τον τερματισμό της ατιμωρησίας και τη βελτίωση της υποστήριξης που παρέχεται στα θύματα.

Η Τζολί είπε ότι είναι υπερήφανη για όσα έχουν επιτευχθεί, όμως ακόμη απομένουν να γίνουν πολλά. “Είμαστε επικεντρωμένοι στα επόμενα βήματα: να μεταφέρουμε τα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί επί τόπου για να μας βοηθήσουν να καταγράφουμε τα εγκλήματα και να διώκουμε τους δράστες, να εργαστούμε με τους στρατούς για να αλλάξουν τα δόγματα και η εκπαίδευση και να προωθήσουμε την εφαρμογή νόμων για να προστατευθούν τα πολύ ευάλωτα θύματα”, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η καλλιτέχνιδα, που εργάζεται ως ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εξέδωσε αυτήν την ανακοίνωση μετά από μια εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για την πρόληψη της σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων (PSVI) στο υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας. Η σεξουαλική βία είναι εξαιρετικά διαδεδομένη πρακτική σε εμπόλεμες περιοχές.

 

Πηγή: amna.gr

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.