Secret Must logo

Κανελόνια με τυριά, αμύγδαλα και κρέμα.

Κανελόνια με τυριά, αμύγδαλα και κρέμα.Ποιος είναι αυτός που δεν έχει λατρέψει αυτό το φαγητό…????

Στην συνταγή μας θα δούμε έναν πολύ εύκολο, απλό και γρήγορο τρόπο για εξαιρετικά και πολύ νόστιμα κανελόνια με τυριά!!!!

 

 

Υλικά:

  •  1 πακέτο κανελόνια
  • 250 γρ λευκό τυρί * ή φέτα
  • 150 γρ ανθότυρο
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • 100 γρ αμύγδαλα τριμμένα
  • 1 αυγό
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο αποξηραμένο βασιλικό ή δυόσμο
  • 500 ml περίπου ίσως και λιγότερο κρέμα γάλακτος
  • 200-250 γρ μαλακό κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 1 σακούλα ζαχαροπλαστικής(κορνέ) ή1-2 σακούλες πολύ μπάνκ μεσαίου μεγέθους

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με το μείγμα τυριών.

Βάζουμε σε ένα μπολ το λευκό τυρί, το ανθότυρο και το τυρί κρέμα και τα δουλεύουμε με τα χέρια μας (πάντα φορώντας γαντάκια) μέχρι να γίνουν μια ομοιογενή φάρσα. Προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο, το αυγό και τα μπαχαρικά μας και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μας καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

Τμηματικά στο κορνέ βάζουμε το μείγμα μας και γεμίζουμε τα κανελόνια.

Αν δεν έχουμε κορνέ, μπορούμε να βάλουμε το μείγμα μέσα σε μια σακούλα πολύ μπάνκ και να κόψουμε λίγο την μια γωνία με ψαλίδι έτσι ώστε να μπορούμε να το κατευθύνουμε μέσα στο κανελόνι μας και να γεμίσουν.

Ένα, ένα που γεμίζουμε τα τοποθετούμε σε ταψί πιρέξ κλασικού μεγέθους. Όταν τελειώσουμε και έχουμε κλείσει το σκεύος μας ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί από πάνω και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

 

* η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο λευκό τυρί και στην φέτα είναι ότι η φέτα είναι Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) αν δεν έχει μέσα τα συστατικά που επιβάλλονται, τότε δεν είναι φέτα και είναι λευκό τυρί.

Κανελόνια με τυριά, αμύγδαλα και κρέμα.

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.