Secret Must logo

Μοσχαράκι με δαμάσκηνα και μαυροδάφνη

Μοσχαράκι με δαμάσκηνα και μαυροδάφνηΠροτείνει η Chef Έφη Αλεβίζου


Μοσχαράκι με δαμάσκηνα και μαυροδάφνηΥΛΙΚΆ:

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι κιλότο ή σπάλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 500-600γρ. κρασί μαυροδάφνη
  • 150ml τεντούρα (λικέρ κανέλας) ή 3 ξυλάκια κανέλας
  • 1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
  • 20 δαμάσκηνα ξερά
  • 3-4 σπόρια από κάρδαμο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • φλούδες από πορτοκάλι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • μαϊντανός για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το κρασί, την κανέλα, το κάρδαμο και το πορτοκάλι σε ένα μπολ και τοποθετούμε το κρέας.
Το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 1 ημέρα.
Το στραγγίζουμε και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι το σκόρδο και το καρότο.
Στραγγίζουμε την μαρινάδα και σβήνουμε το φαγητό μας με αυτή.
Προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει για 1 έως μιάμιση ώρα.
Μισή ώρα πριν το τελείωμα προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και αφήνουμε να γλασσάρει.
Αν θέλουμε αντί για δαμάσκηνα μπορούμε να βάλουμε ξερά σύκα,βερίκοκα ή κάστανα.
Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι της αρεσκείας μας και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία!!

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.