Secret Must logo

Νέο σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα και οι αλλαγές

Νέο σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα και οι αλλαγές Έως τα τέλη Απριλίου αναμένεται το νέο σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα που έχει στόχο την ένταξη περισσότερων πολιτών στην ρυθμίσεις για την τακτοποίηση ώστε να επιτευχθεί για πρώτη φορά μια αξιόπιστη χαρτογράφηση της αυθαίρετης δόμησης.

Στο σχέδιο νόμου θα μπορούν να ενταχθούν οι χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που είχαν υπαχθεί στις προηγούμενες ρυθμίσεις αλλά είχαν σταματήσει να πληρώνουν τις δόσεις των προστίμων που τους αναλογούσαν λόγω της κρίσης και επειδή αναμένουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο προσβλέποντας σε έναν ευνοϊκό συμψηφισμό.

Μέχρι να ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο και οι ενδιαφερόμενοι να μην μείνουν εκτός ρύθμισης υο υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσες νέα τρίμηνη παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στον υφιστάμενο νόμο η οποία έληγε στις 8 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Έθνους.

Αλλαγές θα πρέπει να αναμένονται στο άρθρο 64, που είχε προκαλέσει αντιδράσεις καθώς προέβλεπε μεταξύ άλλων την απαραίτητη υποβολή βεβαίωσης μηχανικού σε κάθε περίπτωση αποδοχής κληρονομιάς ή γονικής παροχής, αλλά και χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας και επαγγελματικής εγκατάστασης.

Θα διατηρηθούν τα μειωμένα παράβολα και πρόστιμα ώστε να καταγραφούν όσο το δυνατόν περισσότερες αυθαιρεσίες. Όπως τονίζουν στο υπουργείο δεν θα υπάρξει νομιμοποίηση σε δάση, αιγιαλούς ή αρχαιολογικούς χώρους.

Μέχρι στιγμής τα αυθαίρετα κτίσματα που έχουν δηλωθεί μέχρι τώρα στους νόμους για την τακτοποίηση είναι 938.000.

Στα 3,3 δισεκατομμύρια ανέρχονται τα έσοδα από τα καταχωρισθέντα πρόστιμα από  τα αυθαίρετα που έχουν δηλωθεί.

Στα ταμεία του Δημοσίου έχουν εισρεύσει 1,8 δισ. ευρώ από την πληρωμή προστίμων.

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.