Secret Must logo

Ο Δήμος Διονύσου συμμετέχει ενεργά

Ο Δήμος Διονύσου συμμετέχει ενεργά17η Οκτωβρίου: η Τράπεζα Χρόνου Δήμου Διονύσου συμμετέχει σε πανελλαδική εκστρατεία για την εξάλειψη της φτώχειας

Η Τράπεζα Χρόνου Δήμου Διονύσου συμμετέχει στην πανελλαδική εκστρατεία του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στη Φτώχεια και διοργανώνει δράση συγκέντρωσης τροφίμων, φαρμάκων και ειδών παντοπωλείου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 και ώρες 10.30 έως 13.30, έξω από το σούπερ-μάρκετ «Σκλαβενίτης» (λεωφ. Μαραθώνος 41, Άνοιξη).

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν στη δράση θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Εστιατόριο που λειτουργούν στο πλαίσιο του διαδημοτικού Προγράμματος: «Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα – Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στους Δήμους Διονύσου, Μαραθώνα και Ωρωπού» και εξυπηρετούν τους κατοίκους των τριών Δήμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Παράλληλες δράσεις
Με πρωτοβουλία του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, παράλληλες δράσεις συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που ζουν ή απειλούνται από τη φτώχεια θα πραγματοποιηθούν στις 17 Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα με κεντρικό σύνθημα: «Ξέρουμε ότι σε νοιάζει. Κάνε τη σκέψη σου πράξη».

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης αποτελεί μια πανελλαδική προσπάθεια με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, καθώς και την ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινωνίας προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας. Μέσα από δεκάδες Προγράμματα που λειτουργούν σε 66 Δήμους της χώρας υπό την ομπρέλα του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, έχουν ιδρυθεί μέχρι σήμερα 48 Κοινωνικά Παντοπωλεία, 41 Κοινωνικά Φαρμακεία, 28 Δημοτικοί Λαχανόκηποι 38 Δομές Παροχής Συσσιτίων, 38 Τράπεζες Χρόνου, 44 Γραφεία Διαμεσολάβησης, 13 Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων & 6 Υπνωτήρια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία αλλά και με τις Κοινωνικές Δομές που λειτουργούν στο Δίκτυο μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.koinoniasos.gr.

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.