Secret Must logo

Παπουτσάκια με κιμά σόγιας!

Παπουτσάκια με κιμά σόγιας!Υλικά:

  •  3-4 μέτριες μελιτζάνες φλασκιές
  • 225γρ κιμά σόγιας (μια συσκευασία)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη κυβάκια
  • 1 συσκευασία χυμό τομάτας
  • 1 ποτήρι Τεντούρα
  • 300γρ φέτα
  • Αλάτι- πιπέρι
  • Λάδι
  • 1 συσκευασία πουρέ πατάτας για 5 μερίδες
  • Γάλα φρέσκο και βούτυρο όσο χρειάζεται για τον πουρέ

mea

 

Εκτέλεση 

Ξεκινάμε με τον κιμά σόγιας. Τον βράζουμε όπως λέει η συσκευασία, σουρώνουμε, ξεπλένουμε καλά και στύβουμε να φύγουν τα πολλά υγρά.
Συνεχίζουμε με τις μελιτζάνες κόβοντας στην μέση και χαράζοντας διαγώνια, στην συνέχεια τις βάζουμε για 20 λεπτά περίπου μέσα σε αλατισμένο νερό για να φύγει η πολύ πικρίλα τους.
Κατόπιν τις αλείφουμε με λάδι και τις στρώνουμε σε ένα ταψί, τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν καλά χρώμα.
Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τις πατάμε με ένα κουτάλι στο εσωτερικό τους για να κάνουμε χώρο για την γέμιση μας.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά, προσθέτουμε τον κιμά να πάρουν λίγο όλα μαζί, σβήνουμε με την τεντούρα και ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά μας αφήνοντας το να βράσει σε χαμηλή φωτιά .
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το βούτυρο και φτιάχνουμε τον πουρέ πατάτας όπως λέει η συσκευασία. Όταν είναι έτοιμος τρίβουμε μέσα την φέτα μας και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά, προσθέτουμε τον πουρέ από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220-230 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.