Previous Story
Ποιες τροφές επιδεινώνουν το άσθμα
Τα αλλαντικά, όπως το καπνιστό ζαμπόν, τα λουκάνικα και το μπέικον αποτελούν παράγοντες επιδείνωσης του άσθμάτος σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο πνευμονολογικό περιοδικό Thorax.
Συγκεκριμένα,
Η επιδείνωση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα νιτρικά άλατα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά για τα αλλαντικά, ερεθίζουν τις αναπνευστικές οδούς.
Μάλιστα, η μελέτη έδειξε ότι η υψηλή κατανάλωση αλλαντικών μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα άσθματος ακόμα και σε άτομα που δεν πάσχουν από αυτή την ασθένεια.
Για να αποφευχθεί η κρίση άσθματος, οι ερευνητές συνιστούν την κατανάλωση αλλαντικών μόνο μια φορά την εβδομάδα και, πάντα, σε ελεγχόμενη ποσότητα.
Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!