Secret Must logo

Ρεκόρ στον τουρισμό για φέτος στην Ελλάδα

Ρεκόρ στον τουρισμό για φέτος στην ΕλλάδαΡεκόρ αναμένεται στον τουρισμό για φέτος στην Ελλάδα, η οποία προσελκύει ιδίως τους Γερμανούς αλλά τώρα έρχονται και οι Κινέζοι, ο οποίοι θέλουν να μετατρέψουν μάλιστα την Αθήνα σε αεροπορικό κόμβο προς τις χώρες της Ευρώπης, γράφει σε εκτεταμένο άρθρο της η έγκυρη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelblatt.
“Μετά το περυσινό ρεκόρ με 27,8 εκατομμύρια τουρίστες φέτος αναμένεται νέο ρεκόρ με 30 εκατομμύρια επισκέπτες. Έτσι ο τουρισμός μεταβάλλεται στην ισχυρότερη ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας η οποία θα μπορούσε να την βγάλει από την κρίση. Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει ανάπτυξη της οικονομίας της τάξεως του 1,8% χάρη στον τουρισμό. Ενώ το 2010 ο τουρισμός συνέβαλε στο ΑΕΠ κατά 15,6% σύμφωνα με εκτιμήσεις του World Travel & Tourism Council (WTTC) το ποσοστό αυτό ανέρχεται ήδη σε 18,6% και σύμφωνα με τις προγνώσεις του μέχρι το 2027 το ποσοστό θα αυξάνεται κατά 4,6% ετησίως, με ποσοστό δηλαδή μεγαλύτερο από την ανάπτυξη της συνολικής οικονομίας”, σημειώνει η εφημερίδα του Ντίσελντορφ.
“Σε αυτό συμβάλλουν ιδίως οι Γερμανοί τουρίστες, στις προτιμήσεις των οποίων η Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά. Καμιά χώρα δεν βρίσκεται στις προτιμήσεις των Γερμανών τόσο ψηλά όσο η Ελλάδα, σύμφωνα με το ερευνητικό Ινστιτούτο GfK, κατά το οποίο σε σχέση με το 2012 ,οπότε η χώρα συνταράζονταν από διαδηλώσεις, τα κέρδη των ταξιδιωτικών γραφείων έχουν τριπλασιαστεί,” προστίθεται στο δημοσίευμα.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.