Secret Must logo

Τέσσερις εκδοχές εξετάζουν οι αρχές για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους

Ένα από τα δύο “μαύρα κουτιά” εντοπίστηκε στα συντρίμμια του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε την Κυριακή στη Μαύρη Θάλασσα, με συνέπεια το θάνατο του συνόλου των 92 επιβαινόντων σε αυτό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, που επικαλείται πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το “μαύρο κουτί” περιέχει δεδομένα του καταγραφέα πτήσης και θα βοηθήσει στον εντοπισμό της αιτίας που προκάλεσε την συντριβή του αεροσκάφους, ενώ θα σταλεί στη Μόσχα, για ανάλυση.

Συνολικά 45 πλοία, 15 βαθυσκάφη, 192 δύτες, 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή που συνετρίβη το Tu-154. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τμήμα της ουράς του αεροσκάφους εντοπίστηκε τη Δευτέρα στην περιοχή που συνετρίβη. «Αρκετά συντρίμμια βρέθηκαν στον βυθό, μεταξύ αυτών η ουρά μαζί με τμήματα του κινητήρα. Οι δύτες εξετάζουν αυτά τα κομμάτια» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Τέσσερις εκδοχές εξετάζουν ως πιθανότερες οι αρχές για τη συντριβή του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, μεταξύ των οποίων είναι η τεχνική βλάβη και το ανθρώπινο λάθος, ανέφερε σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας.

Οι ερευνητές εξετάζουν την πιθανότητα να διείσδυσε κάποιο ξένο αντικείμενο στον κινητήρα του Tu-154, να απώλεσε το αεροσκάφος ισχύ λόγω της κακής ποιότητας των καυσίμων, να παρουσίασε μηχανική βλάβη ή να έκανε κάποιο λάθος χειρισμού ο κυβερνήτης του.

Σύμφωνα με την FSB, έχουν βρεθεί αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας και έχουν κληθεί να καταθέσουν. Υπάρχει επίσης ένα βίντεο, τραβηγμένο από κάμερα στο παρμπρίζ αυτοκινήτου, το οποίο εξετάζεται.

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αποδείξεις ή ενδείξεις που να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής ενέργειας ή δολιοφθοράς”, πρόσθεσε η υπηρεσία.

Η τεράστια επιχείρηση έρευνας είναι σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν τα συντρίμμια και τα υπόλοιπα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου. Οι έρευνες έχουν διευρυνθεί έως έξι χλμ. ανοικτά των ρωσικών ακτών, δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Πάβελ Ποπόφ.

Πηγή:ethnos.gr

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.