Secret Must logo

Τι μπορεί να κρύβει η Ζαλάδα (ζάλη);

 Τι μπορεί να κρύβει η Ζαλάδα (ζάλη);Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της ισορροπίας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα αίτια που προκαλούν ζάλη δεν συνδέονται με σοβαρές ασθένειες και τείνουν να εξαλείφονται μόνα τους με την πάροδο του χρόνου ή είναι εύκολα θεραπεύσιμα.

Το αίσθημα της ζάλης εμφανίζεται όταν δεν φτάνει η απαραίτητη ποσότητα αίματος στον εγκέφαλο. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει πτώση της αρτηριακής πίεση (χαμηλή πίεσης) ή όταν το άτομο αφυδατώνεται, όπως σε περιπτώσεις παρατεταμένης διάρροιας, εμετού, πυρετού και άλλων αιτιών.  Η ζαλάδα μπορεί να παρουσιάζεται συχνά λόγω ταχείας μετακίνησης από καθιστή ή ξαπλωτή σε όρθια θέση. Η ζαλάδα συχνά συνδέεται και με παθήσεις όπως η γρίπη, η υπογλυκαιμία, το κοινό κρυολόγημα και διάφορες μορφές αλλεργιών.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η ζάλη μπορεί να αποτελεί και σύμπτωμα πιο σοβαρών παθήσεων, όπως είναι οι καρδιακές αρρυθμίες, το έμφραγμα ή  το εγκεφαλικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου η υπάρχουσα πάθηση είναι σοβαρή, το αίσθημα ζάλης θα συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα.

Πηγή:iatropedia.gr

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.