Secret Must logo

Υπόθεση Γιακουμάκη:Ένοχος ο πρωήν διευθυντής της Σχολής

Υπόθεση Γιακουμάκη:Ένοχος ο πρωήν διευθυντής της Σχολής Ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ενώ αθωώθηκαν η υπεύθυνη της εστίας και ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Η υπεύθυνη της εστίας κατηγορούνταν για το ίδιο αδίκημα ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Και οι τρεις οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης βασανισμού του άτυχου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η ακροαματική διαδικασία είχε ολοκληρωθεί προ δεκαημέρου και χθες (7/12) το πρωί ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου όπως αναφέρει το epiruspost.gr.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική πρόταση αφορούσε στην αθώωση και των τριών κατηγορουμένων. Στον πρώην διευθυντή της σχολής επιβλήθηκε η ποινή της διετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή.

 

ΕΦΕΣΗ

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή της σχολής Αλέξης Κούγιας άσκησε έφεση και όπως δήλωσε, ελπίζει να εκδικαστεί σύντομα.

“Μετά από 42 χρόνια δικηγορίας δεν έχω δει αθώο άνθρωπο να καταδικάζεται” σημείωσε ο κ. Κούγιας συμπληρώνοντας ότι είναι βέβαιος πως στο Εφετείο θα αθωωθεί πανηγυρικά.

Γραπτή δήλωση δόθηκε στα μέσα ενημέρωσης εκ μέρους του πρώην υπουργού Χρήστου Μαρκογιαννάκη μετά την απόφαση:

“Όσοι με συκοφάντησαν με λασπολόγησαν και γενικά με έβλαψαν με τη συμπεριφορά τους ,σύντομα θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη για τις αθλιότητές τους ,όποια ιδιότητα και αν έχουν και σε όποια θέση και αν βρίσκονται”, αναφέρει και ευχαριστεί τους συνηγόρους του που τον υπερασπίστηκαν κατά την πολυήμερη διαδικασία ενώπιον του Εφετείου Ιωαννίνων.

Πηγή: epiruspost.gr

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.