Secret Must logo

Creme Brulee

Creme BruleeΥλικά:

  • 1/2 λίτρου γάλα πλήρες
  • 1 πορτοκάλι
  • 1λεμόνι
  • 2 φακελάλια βανίλια
  • 70 γρ. αμυγδαλόσκονη (Η αμυγδαλόσκονη αντικαθιστά τον ρόλο του αλευριού στα γλυκά μας. Είναι ασπρισμένα αμύγδαλα που απλά πρέπει να τα αλέσετε πολύ καλά.Αν βαριέστε θα την βρείτε στα ζαχαροπλαστεία.)
  • 6 κρόκοι αβγών
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 15 γρ. λεμόνια κονφί ( φρούτα διατηρημένα μέσα στη ζάχαρη,περιχυμένα με κονιάκ )
  • 100γρ. πορτοκάλια κονφί
  • 1 κ.σούπας λικέρ πορτοκάλι
  • 4 ατομικά φορμάκια

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, σε χαμηλή φωτιά. Κόβουμε τα κονφί σε μικρά κομματάκια…
Ξύνουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι και κρατάμε από το καθένα 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα.
Σε ένα μπολ,ανακατεύουμε τις βανίλιες την αμυγδαλόσκονη με τους κρόκους των αβγών,50 γρ. από την άχνη,τις φλούδες από το πορτοκάλι και το λεμόνι,τα κομματάκια των ζαχαρωμένων φρούτων και το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα

Ρίχνουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά το κρατάμε για 8-10′ ανακατεύοντας συνεχώς με κουτάλα ξύλινη η από σιλικόνη και αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά μόλις αρχίσει να πήζει και προσθέτουμε το λικέρ πορτοκαλιού.

Αδειάζουμε το μίγμα στα φορμάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με νερό που πρέπει να καλύπτει τα φορμάκια μέχρι την μέση και στη συνέχεια τα ψήνουμε στο φούρνο,στο μπεν μαρί για 8-10 λεπτά.

Βγάζουμε τα φορμάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν θα έρθει η ώρα που θα τα σερβίρουμε,τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη που την καραμελώνουμε με το φλόγιστρο…

Creme Brulee

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.