NΗΣΤΙΣΙΜΑ
Προτείνει η Chef Έφη Αλεβίζου
ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ:
- 400γρ. φύλλο κρούστας
- 1 μαρούλι μικρό
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- 1 ματσάκι άνηθο
- αλάτι, πιπέρι
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαρούλι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.
Κόβουμε το φύλλο σε μακρόστενες λωρίδες φάρδους 15 εκ.
Βάζουμε 1-2 κουταλιές από το μέιγμα των λαχανικών και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
Τυλίγουμε τα μπουρέκια και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε σε χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε ζεστά.
ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κουτί νιφάδες πατάτας για κροκέτες (ένα φάκελο)
- 80γρ.ταραμά κόκκινο
- 1 κρεμμύδι ξερό μικρό
- 2 1/2 φλ.τσαγιού χλιαρό νερό
- 1/2 κούπα τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1-2 κουτ.σούπας λάδι
- πιπέρι
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να ξανθύνει ελαφρά με 1-2κ.σ λάδι.
Βάζουμε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον ταραμά.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Ρίχνουμε και τις νιφάδες πατάτας,τη φρυγανιά,το κρεμμύδι, το πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλά μικρά μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Δεν πρέπει να τα τηγανίζουμε πολλά μαζί, γιατί πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και χαλάνε.
Το λάδι πρέπει να τα σκεπάζει.
Σερβίρονται ζεστά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!