Secret Must logo

Tάρτα με μανιτάρια και μπέικον

Tάρτα με μανιτάρια και μπέικον

                                            Προτείνει η Chef Έφη Αλεβίζου

Εύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών!!!


Tάρτα με μανιτάρια και μπέικονΥλικά για την ζύμη:

  • 250γρ. αλεύρι μαλακό
  • 125γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
  • 3-4 κουτ.σούπας κρύο νερό

 


Tάρτα με μανιτάρια και μπέικον

Για την γέμιση:

  • 400γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 200γρ. μπέικον σε φέτες
  • λίγη πάπρικα
  • αλάτι και πιπέρι

Tάρτα με μανιτάρια και μπέικον

 

 

Για την μπεσαμέλ:

  • 80γρ.βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 200ml γάλα χλυαρό
  • 1 αυγό
  • αλάτι και πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το βούτυρο μαζί.Τρίβουμε τα δύο υλικά με τα δάχτυλα.

Όσο τρίβουμε τα υλικά θα σχηματίσουμε μικρά ψίχουλα ζύμης.Προσθέτουμε το νερό και πλάθουμε ξανά.

Πλάθουμε την ζύμη σε μορφή μπάλας και την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη.

Την τοποθετούμε για μία ώρα στο ψυγείο για να παραμείνει αφράτη και στεγνή.

Αλείφουμε μία ταρτιέρα 24-26εκ. με ελαιόλαδο.

Απλώνουμε την ζύμη στην ταρτιέρα και αφού τις κάνουμε πολλές τρύπες με ένα πιρούνι, την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και την πάπρικα και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα για 15 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.Προσθέτουμε και το χλυαρό γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά.Αφού δέσει η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό.Ανακατεύουμε γρήγορα να ενσωματωθεί με το μείγμα.

Απλώνουμε το μπέικον στην ζύμη, σκορπίζουμε και τα ψημένα μανιτάρια και απλώνουμε την μπεσαμέλ.

Ψήνουμε σε φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίζει καλά.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.