Χταπόδι κρασάτο με ελιές πράσινες
- 1 χταπόδι στα 1.300 γραμμάρια
- 300 γραμ. λάδι
- 1 ποτήρι κρασί
- 150 γραμ. ελιές πράσινες (αχάρακτες)
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το χταπόδι και το πλένουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά. Όταν βγάλει το ζουμί του, ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι χοντροκομμένο και το ανάλογο πιπέρι.
Φέρνουμε το χταπόδι μερικές βόλτες και το σβήνουμε με κρασί.
Διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε το χταπόδι να σιγοβράσει.
Όταν κοντεύει να ψηθεί, προσθέτουμε τις ελιές ζεματισμένες σε δυο τρία νερά (για να ξαρμυρίσουν), αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί λίγη ώρα, κατεβάζουμε από την φωτιά και το κόβουμε σε κομμάτια.
Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!
Spread the love