Secret Must logo

Αρκάδι, 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα

Αρκάδι, 150 χρόνια από το ΟλοκαύτωμαΕνόψει της συμπλήρωσης 150 ετών από την εθελοθυσία στο Αρκάδι, η Παγκρήτιος Ένωσις ανέλαβε την πρωτοβουλία διοργάνωσης μίας τιμητικής συναυλίας, η οποία θα λάβει χώρα στο θέατρο Παλλάς, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 20:00. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια του Ολοκαυτώματος της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του έργου “Σπονδή στο Μεγαλώνυμο Αρκάδι”, ενός συμφωνικού ποιήματος του συνθέτη Μπάμπη Πραματευτάκη. Το έργο θα πλαισιώσει η ορχήστρα Simfonietta Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Αραβίδη, με σολίστες τους Σωτήρη Δογάνη και Ρωμανό Σκουμπουρδή. Το παρόν θα δώσει και η χορωδία της Τραπέζης της Ελλάδος, υπό τη διδασκαλία του Κωνσταντίνου Ευαγγελάτου. Σε ρόλο αφηγητή ο Γιώργος Παρτσαλάκης.

Το δεύτερο μέρος θα είναι αφιερωμένο σε παραδοσιακή Κρητική Μουσική, με ερμηνευτές τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Βασίλη Σκουλά και Αντώνη Μαρτσάκη, συνοδεία των συγκροτημάτων τους, καθώς και σε παραδοσιακούς κρητικούς χορούς από τον λαογραφικό όμιλο “Κρήτες”  του Γιώργου Πετράκη. Συμμετέχει η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία της Παγκρητίου Ενώσεως.

Κύριο στόχο της διοργάνωσης αποτελεί η ανάδειξη του ιστορικού και επετειακού χαρακτήρα του Εορτασμού του Ολοκαυτώματος, ενώ τα έσοδα αυτής θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας της Παγκρητίου Ενώσεως. Με τον τρόπο αυτό η Παγκρήτιος Ένωσις επιχειρεί να δείξει για άλλη μία φορά το φιλανθρωπικό της πρόσωπο, και να συνδράμει ενόψει Χριστουγέννων εκατοντάδες συνανθρώπους μας που χρίζουν της βοήθειάς μας.

Αρκάδι, 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.